OVO MU BAŠ NIJE TREBALO: Đoković se brinuo zbog IZMIŠLJENE VESTI! Zbog Novaka morao da se oglasi kabinet ministra u Španiji
Foto: Profimedia

demantovali

OVO MU BAŠ NIJE TREBALO: Đoković se brinuo zbog IZMIŠLJENE VESTI! Zbog Novaka morao da se oglasi kabinet ministra u Španiji

Tenis -

Novak Đoković je pre dolaska u Australiju boravio u Marbelji, a pričalo se i pisalo da bi zbog toga mogao da ima ozbiljne probleme.

Srpski teniser se duže od nedelju dana nalazi u dramatičnoj situaciji u Australiji pred početak Australijan opena. Jedan od velikih problema mogla je da predstavlja istraga koju su pomenuli mediji u Španiji.

Oni su poručili da je njihova država pokrenula postupak da otkrije kako je i kada Novak Đoković ušao u zemlju, a problem je nastao zbog činjenice da je u prvom formularu Novak, ili neko iz njegovog tima greškom obeležio opciju da Đoković nije boravio u drugoj zemlji u prethodnih 14 dana.

Međutim, takva istraga ne postoji!

Španski mediji su kontaktirali kabinet ministra unutrašnjih poslova kako bi dobili detaljnije informacije, tada su naišli na demantovanje glasina.

- Ta vest je lažna. Niti je Vlada naredila bilo kakvu istrahu, niti je bilo kakva istraga pokrenuta od strane policije u vezi pomenutog sportiste - rekao je portparol.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Srbin se još jednom oglasio u sredu kada je priznao neke greške u čitavom procesu prijave za vizu, a iz Australije su stigle informacije da je istraga protiv njega proširena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track