CICIPAS DA SE POKRIJE UŠIMA ZBOG OVOG SNIMKA! Ovako je Đoković stao uz Grka USRED NEVIĐENE HAJKE! Jel mu ovo HVALA? VIDEO
Foto: EPA/EFE, Profimedia

kratko pamćenje

CICIPAS DA SE POKRIJE UŠIMA ZBOG OVOG SNIMKA! Ovako je Đoković stao uz Grka USRED NEVIĐENE HAJKE! Jel mu ovo HVALA? VIDEO

Tenis -

Stefanos Cicipas je još jedan u nizu tenisera koji je odlučio da "gazi" po Novaku onda kada je srpskom teniseru podrška potrebnija nego ikad.

Bezobrazno se poneo grčki teniser, tvrdi da "Novak Đoković pravi budale od drugih tenisera", a brzo je zaboravio kako se najbolji teniser na svetu verovatno svih vremena poneo prema njemu iako ga niko nije ni pitao da se umeša u čitavu situaciju.

Tokom prethodne sezone, teniseri su se često žalili na dugačke pauze za toalet koje koristi Cicipas.

Mnogi su Grka optužili za varanje uvereni da te pauze koristi kako bi preko mobilnog telefona komunicirao sa svojim trenerom (trener mu je otac), a u jednom periodu kao da je neviđena hajka bila usmerena prema mladom grčkom teniseru.

Novak se umešao u celu priču, iako od njega to niko nije tražio.

Nakon što je obezbedio plasman u finale Ju Es opena pobedivši Aleksndera Zvereva u pet napornih setova, Đoković je iamo kratak razgovor na terenu. Novinar koji je vodio kratki intervju se našalio na temu pauza i odlazaka u toalet, a on i Novak su konstatovali da je Srbin koristio jednu kraću pauzu.

Đoković je odlučio da progovori na temu o kojoj je očigledno razmišljao i pre tog trenutka iako je prvi pitanje bilo vezano za Zvereva i tek završen meč.

- Moram da stanem uz Stefanosa Cicipasa. Mislim da ne radi ništa pogrešno. Podržavam ga. Pravila nisu jasna, naravno da može da se diskutuje o tome i svi to vide na drugačiji način. Moram da kažem jer je ovo bila vruća tema prethodnih nedelja. Mislim da nije zaslužio toliko napada koliko je dobio od medija i svih ostalih. Tako da - podrška za Stefanosa - poručio je Đoković u septembru 2021. godine.

Sve to možete da pogledate na sledećem snimku i to na vremenu 1 minut i 10 sekundi od početka.

Nije puno vremena prošlo pre nego što je Cicipas odlučio da se pridruži gomili kolega koji, ne samo što nisu podržali Novaka već su odlučili da ga "pljuju" kao da nije jedan od njih.

Što se tiče Đokovićeve situacije, još uvek ništa nije poznato!

Imigracioni ministar Aleks Houk, još uvek nije saopštio konačnu odluku o ukidanju vize i deportaciji iz Australije. Novak se našao u žrebu za Australijan open koji je održan nakon što je prvobitno odložen bez objašnjenja.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Miomira Kecmanovića, ali samo u slučaju da Vlada od njega ne zatraži hitan odlazak iz zemlje.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Novak Đoković, Stefanos Cicipas, Rolan Garos, Aurelija Turt
foto: Profimedia

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Srbin se još jednom oglasio u sredu kada je priznao neke greške u čitavom procesu prijave za vizu, a iz Australije su stigle informacije da je istraga protiv njega proširena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track