ČOVEK KOJI JE BRANIO NOLETA PRED SUDOM - NIK DRAGOJLOVIĆ! Vuče srpske korene, obožava ajvar, čak je podelio i MAMIN RECEPT!
Foto: svensonbarristers / printscreen

POZNAT U AUSTRALIJI

ČOVEK KOJI JE BRANIO NOLETA PRED SUDOM - NIK DRAGOJLOVIĆ! Vuče srpske korene, obožava ajvar, čak je podelio i MAMIN RECEPT!

Tenis -

Advokatski tim Novaka Đoković oduševio je Srbiju. U njemu su bili Pol Holdenson, Nikolas Vud i Džim Hartli i Nik Dragojlović. Svi oni su predstavnici čuven advokatske kancelarije "Hall & Wilcox".

Potpuno je jasno da nam je najzanimljiviji ovaj na "ić". I njegova životna priča zaista je zanimljiva.

"Moj tata je bio srpske nacionalnosti, rođen i odrastao u Bosni. Moja mama je rođena na ostrvu Krk u Hrvatskoj. Upoznali su se 1957. godine, pobegli preko granice u Italiju, a potom u Australiju", rekao je jednom prilikom Dragojlović, a prenosi Mondo.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kulinarske sposobnosti njegove majke posebna su tema...

"Tradicionalno je spremala mnoga jela od mesa, pa se borila da se prilagodi mojoj ishrani koja je uglavnom vegetarijanska. Ajvar je vegetarijanski recept koji može da lepo ide uz jela od mesa i povrća. Ajvar me podseća na tradicionalnu hranu koju sprema moja mama. Ona kuva po osećaju, a ne po receptima. Nekoliko puta kada sam pokušao da prepišem njen recept spektakularno sam omašio, tako da je ovaj recept približan njenom.

U svoj CV poznati advokat čak i je stavio pomenuti recept! Genijalno!

"Stavite paprike i patlidžane u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C 30-40 minuta dok povrće ne omekša, a kora ne pocrni. Prebacite u činiju, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi. Ogulite paprike i patlidžan i bacite ljusku i semenke paprike. Grubo iseckajte i stavite u blender. Dodajte čen belog luka i malo soli i bibera (i čilija ili kajenskog bibera, ako ga koristite) i obradite, postepeno dodajući maslinovo ulje i limunov sok dok smesa ne postane gusta i kremasta. Ovo savršeno ide uz ćevapčiće.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track