NAMERNO SE ZARAZIO DA NE BI MORAO DA SE VAKCINIŠE? Italijan ŠOKIRAO izjavom i podržao Novaka: Nije pitanje zdravlja već POLITIKE!
Foto: AP

zanimljivo

NAMERNO SE ZARAZIO DA NE BI MORAO DA SE VAKCINIŠE? Italijan ŠOKIRAO izjavom i podržao Novaka: Nije pitanje zdravlja već POLITIKE!

Tenis -

Italijanski vozač Moto GP Marko Melandri šokirao je Italiju svojom pričom.

Melandri nije nikog ostavio ravnodušnim posle ispričanog iskustva sa koronavirusom.

On je rekao da se namerno zarazio kako bi izbegao vakcinaciju.

- Uhvatio sam virus, jer sam želeo da ga uhvatim, i, za razliku od mnogih vakcinisanih, uložio sam ogroman napor da se zarazim... Morao sam da se zarazim iz nužde, morao sam da radim kako bih dobio zeleni sertifikat a da se ne vakcinišem. Za mene je zelena propusnica bila i ostala ucena. Koristiću je samo za posao i ako budem morao da pratim svoju ćerku. Spreman sam da je koristim samo za ono što je strogo neophodno - rekao je Melandri.

- Uspeo sam da se zarazim, ali nije bilo lako. Da me nije momak sa kojim sam bio pozvao i rekao da je pozitivan, ne bih ni znao da sam i ja pozitivan. Sada sam već neko vreme negativan - objasnio je Melandri.

On je posle povukao svoju izjavu i rekao da se samo šalio i da je sve to bilo ironično.

"To je bila ironična šala, a nastala je oluja. Žao mi je, ali nisam se zarazio namerno i nisam bio u kontaktu sa pozitivnim osobama. Kroz šalu sam rekao da ću biti pozitivan da bih dobio zelenu propusnicu"

Lokigom stvari došlo se i do Novaka Đokovića kome Italijan pruža punu podršku.

"Jedan od najvažnijih turnira na svetu ne sme da dopusti da 'Broj jedan' ne prisustvuje i uradili su sve što su mogli da on bude tamo. Onda se umešala politika, jer ovo pitanje nema ništa sa zdravljem. Kakve će ovo ostaviti posledice na njegovu karijeru? Mislim da njemu nije bitno i veoma ga poštujem zato što ima svoje vrednosti i u pravu je, jer ovo više nije pitanje zdravlja, već politike", dodao je Italijan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track