AUSTRALIJAN OPEN BEZ NOVAKA DOŽIVLJAVA PROPAST! Ceo svet priča samo o Đokoviću, turnir nikoga ne zanima!
Foto: Profimedia

Fijasko

AUSTRALIJAN OPEN BEZ NOVAKA DOŽIVLJAVA PROPAST! Ceo svet priča samo o Đokoviću, turnir nikoga ne zanima!

Tenis -

Početak takmičenja u Melburnu beleži katastrofalne brojke - i po pitanju publike i objava na društvenim mrežama i u medijima

Australijan open je počeo. Ako ne znate, a mnogo ljudi uopšte i ne zna da se ovaj turnir igra već dva dana. Razlog je činjenica da apsolutno niko ne priča o mečevima, već se svi bave samo Novakom Đokovićem.

Plaćaju u Melburnu skupu cenu deportacije. Po fotografijama sa mečeva možemo videti da nisu ispunili ni dozvoljenih 50 odsto kapaciteta stadiona! Na nekim terenima mečeve je pratilo tek desetine gledalaca! Mizerno, zar ne?

Kralja su brutalno oterali, pa čini se da nema nekog interesovanja da se gledaju preostali teniseri. Gotovo da nema svetskog medija gde tema broj jedan nije Novak Đoković i sve oko njega. Sam Australijan open nalazi se na marginama. Tamo mu je i mesto. I treba da prođu ovako obzirom na brljotine za koju su i sami zaslužni.

Novak Đoković, Melburn, Australijan open
foto: Profimedia

Bez obzira što se Đoković neće oglašavati za vreme trajanja turnira, izvesno je da će kompletna pažnja i fokus svetske javnosti ostati na njemu i onom što će on da radi narednih dana i nedelja.

Uostalom, podatak da su iz Beograda direktne prenose sa aerodroma "Nikola Tesla" radili najveći engleski, francuski i španski mediji dovoljno govori šta zanima ljude. U to vreme igrali su se mečevi dana na Australijan openu.

Uostalom ovo su hteli, reče premijer Australije, Skot Morison "da je vreme za uživanje u vrhunskom tenisu". Iz te izjave jedina tačna reč je "vreme". Niti ima uživanja, niti vrhunskog tenisa.

Australijan open
foto: Kurir sport/Vuk Brajović

#BoycottAustralianOpen Masovan poziv na bojkot na Tviteru!

Jedan od najpopularnijih heštagova na Tviteru glasi "#BoycottAustralianOpen". Ogroman broj poruka iz celog sveta stigao je baš uz poruku da se bojkotuje turnir u Australiji.

Izgleda da bojkot i nije potreban, pošto je sam po sebi turnir bez Novaka Đokovića - nebitan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track