10:12

SRPSKI TENISERI SU MOGLI DA POKAŽU VEĆU LOJALNOST PREMA NOVAKU Slavni sportista uputio kritiku

jasan stav

MOĆNA PORUKA! NENAD PERUNIČIĆ GOST REDAKCIJE: Teniseri, šta čekate?! Na vašem mestu bih demonstrativno napustio Australijen open!

Tenis -

Proslavljeni rukometaš Nenad Peruničić naveo je da su srpski teniseri, koji učestvuju na Australijan openu mogli u znak solidarnosti sa Novakom Đokovićem da napuste takmičenje.

- U početku nisam ulazio u detalje, ali kako je vreme odmicalo, to je bilo definitivno kupljenje političkih poena i veliki uticaj Engleza. Čini mi se da je ta odluka donešena prvog dana, samo je to rastezanje i prikupljanje političkih bodova. Mislim da je sama tema oko vakcinacije veoma konfuzna - istakao je Peruničić.

Nenad Peruničić
foto: Kurir televizija

On je dodao da je sam cilj ovakvog ponašanja vlasti ima za cilj da pokaže kako se poštuju zakoni u njihovoj zemlji.

- Novak je prepametan čovek da bi sebi dozvolio grešku. On nije jedini koji je imao to medicinsko izuzeće. Ali da su se uhvatili za bilo koje ime ne bi imalo tu težinu kao Novak. Oni su hteli da pokažu kako i od najvećeg ima veće - kaže Nenad Peruničić.

Proslavljeni rukometaš istakao je da smatra da je bilo sasvim dovoljno podrške Novaku kako iz regiona, tako i iz sveta, ali da su njegove kolege teniseri mogli demonstrativno da napuste takmičenje u znak lojalnosti.

Nenad Peruničić
foto: Kurir televizija

- Možda mi želimo da bude uvek više. Mislim da je bilo velike podrške kako iz regiona i iz celog sveta. Ono što sam ja očekivao, a to su njegove kolege, teniseri. Novak je kod nas podigao tenis na jedan nivo da je postao jedan od najvažnijih sportova. Novak je trasirao put svim tim momcima i devojkama koji se sada bave tim sportom, bez njega tenis i dalje ne bi imao težinu kod nas. Ja, da sam na njihovom mestu, iako razumem da oni grade karijere sada, misllim da su mogli svi ekipno, kao ekipa iz Srbije, mogli su da se povuku zajedno sa njim. Tu bi pokazali jednu lojalnost - kaže Peruničić i dodaje:

- Veliki sportisti žele da ostavi najveće moguće kada se završi karijera. Problem je obavezne vakcinacije. Ovo vuče jedan problem duži, pametan je čovek, ima stručni tim oko sebe. Malo ta okolina njegova bi trebalo nešto drugačije da reaguje - kaže Peruničić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track