STEŽE SE OBRUČ! Oglasila se portparolka španske vlade: Đoković bi trebalo da se VAKCINIŠE, to bi u ovom momentu bilo najrazumnije!
Foto: Profimedia, Shutterstock

GLOBALNA PANDEMIJA

STEŽE SE OBRUČ! Oglasila se portparolka španske vlade: Đoković bi trebalo da se VAKCINIŠE, to bi u ovom momentu bilo najrazumnije!

Tenis -

Portparolka španske vlade Izabel Rodrigez potvrdila je da će uslov za igranje u Španiji biti - vakcina.

"Ono što bi gospodin Đoković trebalo da uradi jeste da se vakciniše, to bi u ovom momentu bilo daleko najrazumnije", izjavila je Izabel Rodrigez.

Podsetimo, svi sportisti koji dolaze na neko od takmičenja u Francuskoj, poput skorašnjeg ragbi turnira Šest nacija, moraće da budu vakcinisani, javila je agencija Frans Pres pozivajući se na vladine izvore, a ta odluka bi mogla udaljiti Novaka Đokovića i od Rolan Garosa.

U pogledu Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, s obzirom da se Rolan Garos igra u maju, Ministarstvo ističe da bi se "situacija do tada mogla promeniti" i nada se "da će biti povoljnija", ali da "nema izuzetaka".

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu objavila je danas na Tviteru da je usvojen zakon kojim će za ulazak u javne zgrade, poput stadiona, pozorišta ili salona, biti potrebna potvrda o vakcinaciji za sve gledaoce, domaće i strane učesnike.

Novak Đoković, Rolan Garos, trofej
foto: Profimedia

Zakon tek treba da stupi na snagu, a francuska ministarka je istakla da će se truditi da Francuska bude ambasador takvim mera na međunarodnom nivou.

Prema francuskom zakonu o potvrdi o vakcinaciji, koj je parlament usvojio u nedelju, za ulazak na javna mesta poput restorana, kafići, bioskopa i međugradskh vozova biće potrebna potvrda o vakcinaciji.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track