Na terenu Viktor, Janko i ženski dubl
Foto: REUTERS

US open 3. dan

Na terenu Viktor, Janko i ženski dubl

Tenis -
Tipsarević igra sa Francuzom Gijomom Rufanom, a u isto vreme na terenu broj šest Troicki će početi svoj meč sa Sedrik-Marselom Štebeom

Trećeg dana US opena Srbija će imati dvojicu predstavnika u muškom singlu – Janka Tipsarevića i Viktora Troickog.

Tipsarević na stadionu od 17 sati po srednojevropskom vremenu igra sa Francuzom Gijomom Rufanom, a u isto vreme na terenu broj šest Troicki će početi svoj meč sa Sedrik-Marselom Štebeom. Troicki nastupa i u dublu – Stahovskom i njemu rivali su Nemci Kolman i Fau na terenu broj 14.

Sedrik-Marsel Štebe (21) trenutno je 97. na ATP listi (najbolji plasman 71. mesto) i u karijeri osvojio tri čelendžera, sva tri prošle godine. Debituje u glavnom žrebu US opena, visok je 183cm i igra levom rukom. Troicki i Štebe do sada nisu igrali jedan sa drugim. Gijom Rufan, Jankov suparnik u prvom kolu, trenutno je 129. teniser na svetu, što je samo dva mesta slabije od njegovog najboljeg plasmana. Pre dve godine igrao je drugo kolo US opena, a na GS turnirima ukupno je dobio četiri meča u karijeri. Ima 22 godine i jedan osvojen ’čelendžer’, još 2009. godine. Tipsarević i Rufan do sada se nisu sastajali.

U dublu nastupaju i Jelena Janković i Bojana Jovanovski – njih dve treće po redu na terenu broj 12 igraju sa Nemicama Monom Bartel i Tatjanom Malek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track