Đoković se igrao sa Lorencijem

Odbrana titule

Đoković se igrao sa Lorencijem

Tenis -
Đoković će u 2. kolu igrati sa boljim iz meča Rožerio Dutra Silva (Brazil) - Tejmuraz Gabašvili (Rusija)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bez mnogo problema se plasirao u drugo kolo US opena na kom brani šampionsku titulu, pošto je za 73 minuta igra sa 3:0 (6:1, 6:0, 6:1) porazio Italijana Pabla Lorencija, koji i dalje nije uspeo da dobije prvi meč na Gren Slem turniru.

Počelo je interesantno jer je Lorenci napravio brejk na startu meča. To je međutim bio dovoljan signal Đokoviću da se uozbilji, te je Srbin sa šest uzastopnih gemova stigao do prvog seta. Novak je u istom ritmu nastavio i u drugom setu. Srbin je rivalu jasno stavio do znanja da na terenu ne želi da provede više vremena nego što je potrebno da se rutinski prođe u drugo kolo, pa je drugi set dobio bez izgubljenog gema.

Posle dvanaest gemova koje je za redom izgubio Pablo Lorenci na startu trećeg seta uzima gem na svoj servis, ali Novak u naredna dva pravi brejk i trasira put kao ubedljivom trijumfu.

Đoković će u 2. kolu igrati sa Rožeriom Dutra Silvom (Brazil).

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle impresivne pobede protiv Italijana Paola Lorencija 6:1, 6:0. 6:1 na startu US Opena rekao je da je veoma zadovoljan jer je očigledno da je odigrao sjajan meč, od prvog do poslednjeg gema.

"Naravno da sam zadovoljan, ako analiziramo meč gem po gem jasno je da sam igrao sjajno od početka do kraja", rekao je Đoković, koji je u duelu sa 69. teniserom sveta izgubio svega dva gema.

On je dodao da se trudio da sve vreme bude fokusiran na meč.

"Veoma je važno da nijednog trenutka ne potcenjujemo protivnika. Trudio sam se da sve vreme budem u meču, jer na gren slem turnirima veoma važan detalj može da bude vreme provedeno na terenu i bitno je da budemo ekonomični", poručio je branilac titule u Njujorku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track