SPONTANA PODRŠKA NOVAKU, ZASTAVU SU MI PREDALI NAVIJAČI... Lajović progovorio o trenutku koji je ZAPALIO PLANETU (FOTO)
Foto: Pritnscreen

O OVOME SE PRIČA

SPONTANA PODRŠKA NOVAKU, ZASTAVU SU MI PREDALI NAVIJAČI... Lajović progovorio o trenutku koji je ZAPALIO PLANETU (FOTO)

Tenis -

Srpski teniser Dušan Lajović progovorio je o trenutku sa zastavom kojom je pružio podršku najboljem teniseru sveta posle deportacije iz Australije.

Posle meča 1. kola AO Lajović je imao i šmekerski potez kojim je pokazao čitavoj Australiji šta je uradila prema Novaku.

Novinare je zanimalo odakle mu zastava i kako je došlo do te situacije.

"Gest je bio spontan, ljudi u publici su držali tu zastavu i predali su mi je na kraju meča. Posle pobede bilo je i više vremena za slavlje. U svakom slučaju bilo je pozitivno", rekao je Lajović.

Dušan Lajović poražen je od Španca Karlosa Alkarasa sa 2:6, 1:6, 5:7. Meč između Alkarasa i Lajovića, 31. i 39. tenisera sveta trajao je sat i 56 minuta.

"Trebalo mi je dva seta da se snađem, potrošio sam previše vremena i energije i to je tako rezultiralo u prva dva seta. Žao mi je što nisam treći set uspeo da dobijem ali sad je gotovo, šta da se radi", rekao je Lajović.i prokomentarisao tenisera kojeg zovu "bejbi Nadal".

Dušan Lajović
foto: EPA/JASON O'BRIEN

"Svetla budućnost je pred njim. Veoma je kvalitetan igrač. Svuda je po terenu, igra jako brzo, dobro se kreće. Zna i da napada, izlazi na mrežu i menja pravac i ritam. Mislim da može biti opasan na svim podlogama", poručio je srpski teniser.

Karlos Alkaraz
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track