BJELICA U SVOM STILU - PROFESORSKI: Protivnika bacio na parket, pomogao Kariju i Tompsonu za ubedljivu pobedu (VIDEO)
Foto: EPA

nba

BJELICA U SVOM STILU - PROFESORSKI: Protivnika bacio na parket, pomogao Kariju i Tompsonu za ubedljivu pobedu (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Golden stejta pobedili su noćas na svom terenu ekipu Detroita sa 102:86, a srpski igrač Nemanja Bjelica je za domaći tim postigao osam poena.

Najefikasniji u timu iz Kalifornije je bio Klej Tompson sa 21 poenom, Endru Vigins je dodao 19 poena, dok je poen manje upisao Stefen Kari, uz osam asistencija.

Dabl-dabl učinak je za domaći tim ostvario Džonatan Kuminga sa 12 poena i 10 skokova, dok je Bjelica pored osam poena zabeležio i sedam skokova, za nešto manje od 18 minuta na terenu.

Posebno je pažnje privukao potez Bjelice zbog kog je njegov protivnik završio na parketu.

Rodni Mekgruder je za Detroit upisao 19 poena i pet skokova, Hamidu Dijalo je zabeležio dabl-dabl sa 16 poena i 13 skokova, a Ajzea Stjuart je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova.

Golden stejt je drugi na tabeli Zapadne konferencije u NBA ligi sa 32 pobede i 12 poraza, dok je Detroit pretposlednji na Istočnoj konferenciji sa 10 pobeda i 33 poraza.

Minesota je na gostovanju pobedila Njujork sa 112:110. Ključne poene za pobedu gostiju postigao je Karl-Entoni Tauns na 29,3 sekunde pre kraja, kada je pod prekršajem postigao dva poena, a zatim je bio precizan i sa linije za slobodna bacanja (111:109).

Enotni Edvards je za Minesotu postigao 21 poen, Tauns je dodao poen manje, uz pet skokova, dok je Diandjelo Rasel upisao 17 poena, uz četiri asistencije. U domaćem timu bolji od ostalih je bio Evan Furnije sa 27 poena i po četiri skoka i asistencije, Džulijus Rendl je zabeležio 21 poen, uz po devet skokova i asistencija, a Kemba Voker je upisao 19 poena. Minesota posle 44 utakmice ima polovičan skor, dok Njujork uz utakmicu više ima i poraz više (22/23).

NBA, rezultati

Njujork - Minesota 110:112

Golden stejt - Detroit 102:86

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track