PRVOKLASNA SENZACIJA U MELBURNU: Crnogorka NOKAUTIRALA šampionku US opena za najveći uspeh u karijeri!
Foto: EPA

svaka čast

PRVOKLASNA SENZACIJA U MELBURNU: Crnogorka NOKAUTIRALA šampionku US opena za najveći uspeh u karijeri!

Tenis -

Crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila 18. teniserku sveta Britanku Emu Radukanu posle tri seta, 6:4, 4:6, 6:3.

Kovinić, 98. teniserka sveta, pobedila je aktuelnu šampionku US opena posle dva sata i 35 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u treće kolo nekog grend slem turnira.

Kovinić će u trećoj rundi igrati protiv Rumunke Simone Halep koja je razbila Brazilku Beatris Hadad Maju prepustivši joj tek dva gema.

Crnogorska teniserka je za Kurir posle pobede karijere poručila da je odmah po završetku meča bila svesna da je pred njom noć sa malo sna.

- Baš sam rekla treneru ko će zaspati večeras, ali ne toliko što sam preuzbuđena, već što me je dočekalo preko 100 poruka. To je bio haos posle meča. Veoma mi znači sva ta podrška i presrećan sam zbog toga. I umorna doduše zbog meča - uz osmeh je rekla Danka Kovinić za Kurir.

U trećem kolu je i Estonka Kaja Kanepi, pobedom protiv Čehinje Marije Buzukove 6:2, 7:6.

Ona će igrati protiv domaće takmičarke Medison Ingliš, koja je bila bolja od Amerikanke Hejli Baptist 7:6, 2:6, 6:2.

Kineskinja Šuaj Džang plasirala se u treće kolo pošto joj je Ruskinja Elena Ribakina predala meć. Uoći prekida Džang je vodila sa 6:4, 1:0. Ona će igrati protiv 19. nosioca Belgijanke Eliz Mertens.

Kurir sport/Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track