OGLASIO SE ČUVENI DOKTOR KOJI JE NOLETU PROMENIO NAČIN ISHRANE: Novak nije ANTIVAKSER! Niko nema pravo da vam zavrće ruku!
Foto: Profimedia, Shutterstock, Printscreen

AKTUELNO

OGLASIO SE ČUVENI DOKTOR KOJI JE NOLETU PROMENIO NAČIN ISHRANE: Novak nije ANTIVAKSER! Niko nema pravo da vam zavrće ruku!

Tenis -

Igor Četojević, lekar koji je savetovao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da izbaci gluten iz ishrane, oglasio se posle drame u Melburnu.

Do prvog kontakta Četojevića i Đokovića došlo je za vreme Dejvis kup meča sa Hrvatskom u Splitu 2010. godine. Tada je, kako tvrdi, doktor uvideo glavne okidače Novakovih problema. Gluten je izbačen iz ishrane, a Đoković je ubrzo zablistao na terenu.

Odmah je usledila nestvarna sezona. 2011. godine je osvojio tri Gren slema, postao prvi teniser sveta i uspeo da veže 43 meča bez poraza, a onda je usledio istorjski put ka vrhu koji i dalje traje.

Doktor Četojević i dalje živi u Limasolu, a sada se u tamošnjim medijima oglasio povodom svega što se dogodilo Novaku u Australiji.

"To je politika. Čista politika", kaže doktor koji je dugo bio član stručnog štaba najboljeg tenisera sveta.

"Novak nije ativakser, kao što tvrde u vestima. Đoković se zalaže za slobodu izbora i zato je opasan za te pacove iz vlade. On odlično vidi širu sliku, vrlo jasno", prenosi "Sportski Žurnal" reči doktora koji je pričao za kiparske medije.

Novak
foto: Profimedia, Shutterstock

"Samo su tražili izgovor za svoje greške. Novak je dobio vizu, imao status medicinskog izuzeća, a igra političara je bila da iskoriste slavnog sportistu poznatog po originalnim stavovima kao alibi za svoje neuspehe. Đoković je tobože došao u Australiju da širi COVID, a ko je ona kriv za dve godine neuspele borbe sa virusom", pita se čuveni doktor.

Nole
foto: Profimedia

Na pitanje zar ne bi bilo lakše da se Novak vakcinisao, Četojević prvo ističe da ne zna da li je to uradio jer ima pravo da se o tome ne izjašnjava. Potom dodaje da je vakcina još uvek eksperimentalan lek.

"Đoković zna da postoji mogućnost da ošteti svoje zdravlje i njegova karijera bi bila u opasnosti da se vakcinisao. Sve više vakcinisanih ljudi ima probleme, redovno ih viđam u mojoj ordinaciji", napominje doktor i naglašava da ne mora svako da mu veruje i u razgovor vraća Đokovića.

"Sloboda izbora. Niko nema pravo da vam zavrće ruku da biste bili zdravi i srećni. Za to se Đoković zalaže", zaključuje doktor Četojević.

Sport, Sportisti, Igor Četojević
foto: Fonet

(Kurir sport)

Bonus video:

00:52

Novak napravo EUFORIJU NA Žabljaku, svi hteli da se slikaju sa njim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track