TENISKA POSLASTICA U MELBURNU: Beretini PREBRODIO Monfisa i zakazao polufinalni susret sa Nadalom! (VIDEO)
Foto: AP

AUSTRALIJAN OPEN

TENISKA POSLASTICA U MELBURNU: Beretini PREBRODIO Monfisa i zakazao polufinalni susret sa Nadalom! (VIDEO)

Tenis -

Mateo Beretini plasirao se u polufinale Australijan opena.

Italijanski teniser slavio je nad Francuzom Gaelom Monfisom sa 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2 posle skoro četiri sata igre.

Krenuo je Beretini silovito i već u petom gemu došao do brejka, da bi do kraja prvog seta sačuvao stečenu prednost. Nije se predavao Francuz, pružio je jak otpor u nastavku, ređao brejk prilike, ali nije uspevao da ih realizuje.

Ali zato jeste Italijan - u sedmom gemu dolazi do prednosti koju čuva do velikih 2:0.

Svestan da nema šta da izgubi, Monfis je krenuo daleko snažnije. Ponovo je ređao brejk prilike, a onda je u šestom gemu i realizovao jednu. Beretinijevo samopouzdanje je bilo uzdrmano, te je treći set pripao momku iz Francuske.

Gael Monfis
foto: AP

Nastavak igre bio je u znaku Gaela Monfisa koji je držao sve konce u rukama u četvrtom setu. Međutim, u odlučujućem petom setu, Italijan stiže do ranog brejka, lomi otpor Francuza i prolazi u polufinale Australijan opena bez mnogo muke u završnici.

Mateo Beretini igraće u polufinalu protiv Rafaela Nadala koji je ranije danas slavio nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3, posle četiri sata i 10 minuta igre.

Nadal u Melburnu pokušava da osvoji drugu titulu, posle trijumfa 2009. godine i rekordnu 21. grend slem titulu u karijeri.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track