I ĐOKOVIĆ VERUJE U NJU: Lola je BUDUĆNOST srpskog tenisa! Napravila je ogroman USPEH u Australiji, a Novak joj je puno pomogao!
Foto: EPA/ YOAN VALAT, Starsport

samo napred

I ĐOKOVIĆ VERUJE U NJU: Lola je BUDUĆNOST srpskog tenisa! Napravila je ogroman USPEH u Australiji, a Novak joj je puno pomogao!

Tenis -

Mlada srpska teniserka, Lola Radivojević, ostvarila je plasman u osminu finala Australijan opena u konkurenciji juniorki.

Budućnost srpskog tenisa sa njom izgleda svetlo. Radi se o devojci koja je početkom 2022. godine napunila 17 godina.

Lola je u drugom kolu prvog grend slema u sezoni pobedila 10. nosioca, Ruskinju Jaroslavu Bartašević rezultatom 6:4, 6:4, a za plasman među osam najboljih igraće protiv Kenijke Anđele Okutoji.

Radivojevićeva je trenutno na 1357. mestu VTA liste, ali naravno, tek se očekuje njen prelazak u seniorski tenis i veliki napredak.

Lola je osvajala ITF titule sa samo 14 godina, a na leto 2021. godine je postala poznatija javnosti u Srbiji kada je na turniru u Beogradu namučila iskusnu Nemicu Andreu Petković.

Tada je kao šesnaestogodišnjakinja uspela da osvoji set, a uoči turnira u prestonici Srbije zahvalila se Novaku Đokoviću.

- Novak je moj idol, inspiracija, zvezda vodilja u poslu kojim se bavim. Znam da sam privilegovana, da sam jedna od retkih na planeti koja ima tu čast, zadovoljstvo i priliku da ne samo bude u društvu sportiste koje je oborio sve moguće rekorde u tenisu, ispisao nove i konstantno nastavlja da ih pomera, već i da dobijem njegovu pažnju, njegovo vreme, koje nema cenu. Večno ću Novaku biti zahvalna za sve što je učinio za mene i pokušati da kroz veliki rad i verujem velike rezultate kojima stremim opravdam njegovu veru u mene - poručila je ta da Lola Radivojević.

Na dobrom je putu da ispuni svoja obećanja, a protiv Kenijke će u osmini finala igrati u sredu. Meč neće početi pre 4 sati ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track