NADAL ZAPANJIO CEO SVET! Kamere uhvatile šta je Rafa radio posle meča: Mogu da izgubim, ali ne mogu da odustanem!
Foto: Printskrin

fajter

NADAL ZAPANJIO CEO SVET! Kamere uhvatile šta je Rafa radio posle meča: Mogu da izgubim, ali ne mogu da odustanem!

Tenis -

Rafael Nadal posle velikog preokreta u finalu Melburna protiv Danila Medvedeva postao novi šampion Australijan opena.

Nadal je na taj način došao do 21. grend slem pehara u karijeri i u tom segmentu pretekao Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20 pehara sa najvećih turnira.

Nakon što je završena ceremonija dodele pehara na "Rod Lejver areni", umesto očekivane proslave, Španac se odlučio za potpuno neočekivani potez.

Nadal nije želeo da slavi novi veliki uspeh, već je odmah seo na sobni bicikl i počeo sa treningom oporavka nakon iscrpljujućeg meča.

Rafael Nadal
foto: Printskrin

Finalni susret u Melburnu obeležila je velika drama, gde je Nadal najpre nadoknadio zaostatak od 2:0 u setovima, a zatim je pri vođstvu od 5:4 u odlučujućem petom setu propustio šansu da svojim servisom završi meč.

"Kada je Medvedev napravio brejk i došao do 5-5, rekao sam sebi: "Je**š ga, opet ću da izgubim kao 2012. i 2017. godine". Ipak, samo sam nastavio da se borim, mogu da izgubim, al' ne mogu da odustanem. Čak i kada sam uništen ne smem da odustanem" rekao je Nadal.

Ipak, "bik sa Majorke" je pokazao mentalnu čvrstinu u tim momentima i već u narednom gemu stigao do ribrejka, a zatim i sigurnim servisom overio rekordnu 21. grend slem titulu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track