SLOVENSKA BRAĆA: Luka Rožajac, član tima „Haas“ i personalni trener ruskog pilota Nikite Mazepina
Foto: EPA, Privatna Arhiva

SRBIN U F1

SLOVENSKA BRAĆA: Luka Rožajac, član tima „Haas“ i personalni trener ruskog pilota Nikite Mazepina

Ostali sportovi -

Luka Rožajac (29) iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde, poslednjih šest godina živi u Dubaiju. Od prošle godine personalni je trener ruskog vozača Nikite Dimitrijeviča Mazepina, člana F1 tima “Haas”. U razgovoru za Kurir, Luka priznaje da mu se ispunio dečački san i da ga posebno raduje što sarađuje baš sa ruskim pilotom:

- Mazepin voli da kaže da smo nas dvojica slovenska braća. Fantastičan je momak. Veliki profesionalac. Veoma je posvećem pripremama kako bi što bolje dočekao predstojeću sezonu. Upravljanje bolidom i jedna trka znaju da iz vozača izvuku poslednji atom snage. Vodim računa o njegovoj ishrani, kondiciji, čak i da dovoljno spava. Tokom ovog dela priprema, Nikita je četiri točka zamenio za dva. Vožnja biciklima deo su sticanja kondicije za predstojeću dugu i napornu F1 sezonu - kaže Luka i nastavlja:

- Veliki sam ljubitelj formule 1 i voleo bih da u bolidu na stazi okrenem bar jedan krug. Naravno, to se neće desiti jer u kokpit bolida može da sedne samo vozač. Ugovor između tima i mene je potpisan na godinu dana, a po pravilima F1, na taj vremenski rok je i oročen. Nadam se da ću se što duže zadržati u timu “Haas” i sarađivati sa Mazepinom- priželjkuje Luka. Ovog momka naša javnost videla je u spotu “ Zabranjena ljubav" Saše Matića:

1 / 5 Foto: U. S.

- Godilo je naći se i u takvoj ulozi, ali su teretane i fitnes centri moje prirodno okruženje. U Novom Sadu sam završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja , a od 2016 godine živim u Dubaiju. Ovde mi se ukazala prilika da treniram pojedine članove kraljevske porodice. Bio sam prvi stranac u Dubai police swat timu. Jedno vreme sarađivao sa poznatim MMA borcem Makhmudom Muradovim. Ogroman je. Sama njegova pojava izaziva strahopoštovanje. Trenirao sam Silviju Karuso, italijansku lepoticu i kraljicu Instagrama- nabraja Luka. S.U. Oduševio ga Kristijano Ronaldo U jednom privatnom centru, baš prethodnih dana, upoznao sam čuvenog fudbalera Kristijana Ronalda. Prišao je Mazepinu i meni, nakon što je video da treniramo. Ronaldo je na mene ostavio poseban utisak. Veoma je komunikativan i druželjubiv. Biti u društvu sa jednim od najvećih svetskih atleta ikada, za mene je bila velika privilegija - priznaje Luka.

Oduševio ga Kristijano Ronaldo

U jednom privatnom centru, baš prethodnih dana, upoznao sam čuvenog fudbalera Kristijana Ronalda. Prišao je Mazepinu i meni, nakon što je video da treniramo. Ronaldo je na mene ostavio poseban utisak. Veoma je komunikativan i druželjubiv. Biti u društvu sa jednim od najvećih svetskih atleta ikada, za mene je bila velika privilegija - priznaje Luka.

Kurir sport / S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track