POZNATI ŠPANSKI SATIRIČAR ŽESTOKO "PECNUO" NADALA: Nadam se da se zahvalio i vladi Australije što mu je Novaka sklonila sa puta!
Foto: Profimedia

u metu

POZNATI ŠPANSKI SATIRIČAR ŽESTOKO "PECNUO" NADALA: Nadam se da se zahvalio i vladi Australije što mu je Novaka sklonila sa puta!

Tenis -

Popularni španski pesnik i satiričar "Frej Josefo" svojom zanimljivom objavom na Tviteru izazvao je burne reakcije.

Španac, koga na ovoj popularnoj društvenoj mreži prati više od 160 hiljada ljudi, "bocnuo" je Nadala nakon osvajanja 21. Grend slema u karijeri.

"Čestitam Nadalu na tituli na Australijan openu. Nadam se da će Rafa u delu zahvalnosti uz porodicu, trenera, fizioterapeuta, tehničkog osoblja imati i vladu Australije, koja je Novaka Đokovića sklonila sa puta", napisao je na Tviteru Josefo.

Očekivano, zbog svog stava odmah se našao na udaru Nadalovih pristalica.

"Sada kada me vređaju i nazivaju antišpancem zato što sam kritikovao stav Rafe Nadala u vezi sa tretmanom koji je vlada Australije imala prema Đokoviću, želim da prisetim ode koju sam napisao kada je Rafa osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju", poručio je on. Nakon toga je citirao svoju kratku pesmu koja veliča španskog tenisera.

Popularni satiričar nije oprostio Nadalu što nije podržao Đokovića kada je bio u pritvoru, već je otvoreno stao na stranu australijskih vlasti.

"Činjenica je da je Nadal neverovatan kao teniser, kao standard naše nacije, kao sportista, kao primer požrtvovanja, karaktera i dobrog rada. Ali on je čovek, a ne božanstvo, pa nije nepogrešiv", poručio je Španac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track