03:48

Susret predsednika Srbije i Novaka Đokovića

prijem

NOVAK KOD PREDSEDNIKA Vučić: Predviđam da će pobediti sve na RG, Vimbldonu i US Openu! Novak: Hvala vam što ste se zauzeli za mene

Tenis -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio je prijem za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Novak Đoković zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju su mu on i institucije Srbije pružile dok je bio u pritvoru u Melburnu zbog problema s vizom.

"Zahvaljujem se na toploj dobrodošlici. Danas sam želeo da se vidim sa Vama jer sam osetio potrebu da se zahvalim svima na podršci, svim institucijama tokom nemilih događaja u Australiji. Iako sam tamo bio sam nisam se osećao usamljeno, imao podršku porodice, familije, prijatelja, čitave Srbije, regiona, celog sveta. Mnogi su se javljali i pokušavali na razne načine da mi olakšaju boravak u Australiji koji je bio neočekivan", rekao je Novak.

"Vi niste imali morali da pružite podršku kakvu ste pružili. Hvala vam što ste se zauzeli za mene i stavili sebe i komplikovanu poziciju što se tiče međunarodnih odnosa. To se ceni i poštuje i ja kao građanin Srbije ću to dugo pamtiti. Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan", poručio je Đoković.

"Pobediće sve na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu. To vam ja predviđam", dodao je predsednik Vučić na kraju susreta.

Novak Đoković
foto: Printscreen/Pink TV

"Ko god da je dolazio kod mene, najveći državnici sveta, predsednici, ministri, ali ovako nešto još nisam video. Ovoliko medija... Neko važniji i posebniji od nas je došao. Hvala vam što ste ovde i što pokazujete poštovanje prema svojoj Srbiji, narodu i građanima svoje zemlje. Hvala vam što ste proslavili našu zemlju", poručio je Aleksandar Vučić.

"Sve ovo govori koliko ste zvezda i šta predstavljate za građane Srbije i što ćete to činiti u budućnosti".

"Novak i ja smo se čuli jedno jutro dok je bio u Australiji, rekao sam mu 'Vraćaj se Novače, šta ćeš tamo'. A onda sam video koliko je čovek uporan i spreman da se na sportskom polju bori, ne samo za sebe već i za svoju zemlju. Kada je Medvedev rekao da su ubili dečaka u njemu, pokušali su da ubiju mnoga srca mnogih dečaka širomk sveta, ali njegovo srce kuca sada mnogo jače", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Novak Đoković
foto: Printscreen/Pink TV

10:11 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najbolji teniser sveta Novak Đoković izašli pred medije. Sledi obraćanje

Sastanak je zakazan za 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, saopštili su iz kabineta predsednika.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Podsetimo, Novak Đoković se nije takmičio na Australijan openu, nakon što je sramnom odlukom vlada Australije deportovan iz Melburna posle gotovo dve nedelje prave torture.

Tom prilikom je imao i nekoliko razgovora sa Vučićem, koji je pokušavao da najboljem teniseru sveta pomogne u borbi za svoja prava, a nije štedeo ni kritike na račun vlade Australije i političara.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track