03:48

Susret predsednika Srbije i Novaka Đokovića

andrićev venac

PREDSEDNIK ZATEČEN! OVO NIKAD NISAM VIDEO: Vučić otkrio detalj iz susreta s Novakom! Nikad se ženski deo nije ovako doterao! VIDEO

Politika -

Mnogi su dolazili ali se ovo dosad nije desilo: svi koji su ovde zaposleni - sekretarice, knjigovođe, kuvari, svi su izašli da vide Novaka... Naravno, došao je neko poseban, veći i važniji od nas običnih ljudi

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa najboljim teniserom sveta Novakom Ðokovićem.

Odmah na početku je istakao da se nikada do sada nije desilo da su svi zaposleni u Predsedništvu sišli da vide nekoga, kao sada Novaka, a sastajao se sa mnogima.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Srbije zahvalio je danas teniseru Novaku Đokoviću što je uvek "časno, hrabro, na najlepši i najbolji način predstavljao svoju zemlju i što će to uvek činiti" i najavio da će država dati "još veći doprinos" razvoju tenisa.

"Spremni smo da pomognemo da organizujete što više turnira u našoj zemlji, imamo više finansijskih mogućnosti nego ranije. Pa da za deset, dvadeset godina, nećemo imati Đokovića, ali da imamo neke nove klince da se bore za naš grb, trobojku", rekao je Vučić, prilikom prijema Đokovića u zgradi Predsedništva.

NOVAK KOD PREDSEDNIKA Vučić: Predviđam da će pobediti sve na RG, Vimbldonu i US Openu! Novak: Hvala vam što ste se zauzeli za mene

On je rekao da nikad nije video, a u Predsedništvu su bili najveći državnici, toliko novinara, "u tri, četiri reda", kao sad kad je tu Đoković, što ukazuje koliki značaj ima za građane Srbije.

"Svi koji su ovde zaposleni - sekretarice, knjigovodje, kuvari, svi su izašli da vide Novaka. Nikad se ženski deo nije tako doterao. Naravno, došao je neko poseban, veći i važniji od nas običnih ljudi", rekao je Vučić.

On je zahvalio Đokoviću na borbenosti koju je pokazao i u Australiji, ispričavši da mu je u jednom trenutku, tokom telefonskog razgovora, rekao da se vrati u svoju Srbiju, ali da je Novak ostao želeći da se bori na sportskom terenu.

Podsećajući na reči Danila Medvedeva, posle finala turnira u Australiji, Vučić je naveo da su neki probali, metaforično rečeno, da ubiju srca mnogih dečaka i devojčica u Srbiji ali ona kucaju još jače danas za Novaka i Srbiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track