GLAVNI ČOVEK AUSTRALIJAN OPENA NE ŽELI VIŠE DA SE OSVRĆE NA "SLUČAJ ĐOKOVIĆ": Tajli poručio da je fokusiran na ono što dolazi!
Foto: Profimedia

pogled u budućnost

GLAVNI ČOVEK AUSTRALIJAN OPENA NE ŽELI VIŠE DA SE OSVRĆE NA "SLUČAJ ĐOKOVIĆ": Tajli poručio da je fokusiran na ono što dolazi!

Tenis -

Prvi čovek Australijan opena, Kreg Tajli, smatra da više nema potrebe da se osvrće na slučaj “Đoković“ koji je obeležio ovogodišnje izdanje grend slem turnira u Mleburnu.

Izvršni direktor Tenis Australija imao je pune ruke posla uoči ovogodišnjeg izdanja Ozi opena, koji je ostao u senci deportacije u Srbiju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Podsećamo, Đokoviću su australijske vlasti po dolasku u Melburn poništile boravišnu vizu, nakon čega je on zatočen u hotelu za emigrente odakle je dočekao suđenje. Iako je u prvi mah dobio spor, Novaku je na ponovljenom suđenju viza definitivno ukinuta, nakon čega je deportovan iz Australije.

Krejg Tajli
foto: Profimedia

Turnir je tako ostao bez branioca trofeja i devetostrukog šampiona, a do novi šampion postao je Rafael Nadal kojem je to bio rekordni 21. grend slem. Pošto je turnir završen, Tajli je istakao da se neće više osvrtati na prošlost već na ono što sledi u budućnosti.

- Tu sam kako bih još dugo radio. Imamo mnogo planova za budućnost. Vlada Viktorije je uradila veliku stvar na destogodišnjem razvoju vrednom milijardu dolara i sada je taj ciklus kompletiran. Ono o čemu razmišljamo je šta je sledeće - rekao je Tajli.

Njega su mnogi etiketirali kao glavnog krivca za celokupan haos uoči Australijan opena, ali on ističe da je red da se fokusira na turnir koji će se održati 2023. godine.

- Fokusirani smo na ono što dolazi. Uveliko planiramo za turnir 2023. Sve što se dešavalo na turniru, biće predmet razgovora na narednom sastanku. Imamo mnogo posla kako bismo razmotrili sve kroz šta smo prošli. To je sada za nama i idemo dalje - zaključio je Tajli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track