KO JE ZAPRAVO KARL STEFANOVIĆ, AUSTRALIJSKI SRBIN KOJI PROZIVA NOVAKA: Nije se presvukao GODINU DANA, Tajlija šokirao pitanjem
Foto: Printscreen/Youtube

ZANUMLJIVOSTI

KO JE ZAPRAVO KARL STEFANOVIĆ, AUSTRALIJSKI SRBIN KOJI PROZIVA NOVAKA: Nije se presvukao GODINU DANA, Tajlija šokirao pitanjem

Tenis -

Australijski novinar srpskog porekla, Karl Stefanović, našao se u centru je pažnje nakon intervjua sa Kregom Tajlijem, direktorom Australijan opena.

On je Tajlija upitao "šta mu znači zagrljaj Rafe Nadala" uz sumiranje svih afirmativnih utisaka o turniru.

Karl Stefanović je rođen 1974. godine, a danas je jedan od najprepoznatljivijih TV lica u Australiji, a prema navodima stranih medija, otac mu je srpsko-nemačkog porekla.

Kako su australijski mediji jednom prilikom izveštavali, Stefanovićev deda je bio Srbin kojeg su Nemci tokom Drugog svetskog rata držali zatvorenog, dok je njegova baka Elizabet Henc krijumčarila hranu zatvorenicima.

Karijeru je započeo kao reporter, a uzlaznom putanjom krenuo je nakon prelaska na jednu od poznatijih tamošnjih televizija. Stefanovićeve reportaže o požarima 2001. i 2003. godine donele su mu priznanja, te je ubrzo postao voditelj jutarnjeg programa "Today".

Karl je naslovne strane punio i 2014. godine kada su svi svetski mediji preneli vest da je popularni voditelj nosio isto odelo godinu dana.

On je video kolikom pritisku je izložena njegova koleginica sa kojom je vodio jutarnji program, shvatio da postoje različita očekivanja kada je u pitanju moda muških i ženskih voditelja, te rešio da jedno odelo nosi punih 365 dana.

Zanimljivo je da ni u jednom momentu niko od kritičara ili gledalaca nije primetio da se Stefanović nije presvukao toliki period, a o ovom eksperimentu izveštavali su gotovo svi mediji.

"Zaključio sam da meni sude za sve, sude mom humoru i tome kako radim posao, a žene prema tome kako su se obukle i kakva im je kosa. To sam želeo da testiram", rekao je on.

Zna da prozove Novaka

Prošle godine, kada je počelo već sredinom septembra da se spekuliše o Australijan openu, Karl je podgrevao negativnu atmosferu protiv Novaka.

Gostovao mu je Nik Kirjos uključenjem, bilo je provokativnih upadica.

"Možda da dozvolimo svima da dođu Nik, osim Novaku", rekao je Karl Stefanović tada.

Nakon toga je njegova koleginica reagovala začuđeno, Stefanović je prasnuo u smeh, kao i Kirjos, koji je imao, za njegove standarde, korektan odgovor o Novaku.

"Svi znamo da ga ne volim, ali on donosi neku publiku ovde", rekao je Kirjos, što je izazvalo oduševljenje voditelja.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track