ANALIZA KURIRA: VRHUNSKI TENIS U DUBAIJU! Dame su prvo uzele reč, očekuje nas uzbudljiva završnica turnira!
Foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

skener prva dva kola

ANALIZA KURIRA: VRHUNSKI TENIS U DUBAIJU! Dame su prvo uzele reč, očekuje nas uzbudljiva završnica turnira!

Tenis -

Piše: Vuk Brajović

Izuzetno jak žreb jednog od najpoznatijih turnira ženskog tenisa van Mastersa i Grend slemova – Dubai Djuti Fri Tenis Čempionšips – do sada je uglavnom doneo dobru sreću aktuelnim favoritkinjama u uvodnim mečevima. Bez izgubljenog seta i uz odličan prikazani tenis pobede su ostvarile ovde omiljena dvostruka osvajačica “Srebrnog čajnika” Rumunka Simona Halep (6-2 6-4) u meču protiv neugodne kvalifikantkinje Riske, bivša šampionka Dubaija Čehinja Kvitova uz samo 2 izgubljena gema protiv iznenađujuće inferiorne Kamile Đorđi i šesta nositeljka Iga Švjontek iz Poljske uz samo 3 izgubljena gema od tek oporavljene od korone Ruskinje Kasatkine.

U sveameričkom i neizvesnom “sudaru” partnerki iz dubla postojana Džesika Pegula je eliminisala Kori Gof (6-4 6-4), dok je pravi triler viđen u meču “posebno pozvane” Francuskinje Garsije i Grend slem šampionke u dublu i singlu Barbore Krejčikove, u kome je Čehinja morala da izbori pobedu u taj-brejku drugog seta (prvi 6-4). Bivša osvajačica turnira u Dubaiju Ukrajinka Elena Svitolina umalo nije napravila od gotovog veresiju dozvolivši arapkinji Majar Šerif da se skoro pa vrati u drugom setu posle ubedljivo osvojenog prvog seta i ogromne prednosti u drugom.

Dubai Duty Free Tennis Championships
foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

Turnir je počeo kroz zaista odličan tenis prikazan u mečevima u kojim su učesnice sa značajnim stažom u Dubaiju morale da odigraju najbolje što umeju kako bi došle do naredne runde takmičenja”, napomenuo je Kolm Meklohlin, Izvršni direktor osnivača turnira Dubai Djuti Fri.

“I naša dvostruka šampionka Simona Halep, kao i prošlogodišnja finalistkinja Barbora Krejčikova, koja je od tada redovna članica Top 10 WTA liste, suočile su se sa značajnim izazovima na samom početku takmičenja što je dobar znak da nas čeka još puno uzbuđenja narednih dana.”

Uzbuđenja su svakako usledila pre svega u jedinom odigranom meču u 3 seta do sada - u kome je sjajna kvalifikantkinja Rumunka Ruse (u glavnom žrebu bez izgubljenog seta) pobedila treću nositeljku i osvajačicu WTA Beograskog Opena Amerikanku Paolu Badosu sa 6-3 5-7 6-4, kao i u pobedi “srećne gubitnice” Švajcarkinje Žil Tajhman (izbacila našu Krunić u 1. kolu kvalifikacija) nad inače postojanom Elise Mertens iz Belgije (6-2 6-4).

Dubai Duty Free Tennis Championships
foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

Tajhmanova voli da igra u Dubaiju i predstavljaće veliki izazov Svitolini u narednom kolu. Nekadašnja osvajačica Rolan Garosa Jelena Ostapenko je brzo “rešila” izazov u vidu šampionke Australijen Opena Sofije Kenin uz samo 3 izgubljena gema, čime je Amerikanka nažalost potvrdila duboku igračku krizu koja traje od spomenutog karijernog uspeha u Melburnu. U ovom trenutku veliku borbu vode najbolja arapska teniserka svih vremena i osma nositeljka Ons Žaber i kvalifikantkinja Vera Zvonarjeva (6-2 2-6) i Ruskinja Kudermetova i Beloruskinja Azarenka (6-3 za Veru u prvom setu), dok u susretu kvalifikantkinja Ruskinja Gračeva vodi protiv Australijanke hrvatskog porekla Ajle Tomljanović sa 1-0 u setovima.

Do kraja drugog takmičarskog dana u Dubaiju nas očekuju sjajni mečevi aktuelne šampionke Muguruze sa Siniakovom, finalistkinje iz Melburna Danijel Kolins I Markete Vondrušove i prve nositeljke Arine Sabalenke i sjajne kvalifikantinje Marte Kostjuk u kome bi mogli da vidimo barem još jedno izenađenje na nivou onog koji je priredila mlada Ruse.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track