ĐOKOVIĆ JE URADIO SVE SUPROTNO! Teniski stručnjak U ČUDU posle Novakovog velikog intervjua: Nisam to očekivao od njega!
Foto: Profimedia, EPA/Dave Hunt

poštovanje

ĐOKOVIĆ JE URADIO SVE SUPROTNO! Teniski stručnjak U ČUDU posle Novakovog velikog intervjua: Nisam to očekivao od njega!

Tenis -

Poznati teniski stručnjak Patrik Muratoglu, otkrio je svoje mišljenje o objašnjenju koje je Novak Đoković dao o situaciji u Australiji.

Podsetimo, najbolji teniser sveta je poručio da je spreman da se odrekne titula i učešća na turnirima koji od njega budu zahtevali da je vakcinisan što je izazvalo brojne reackije širom sveta.

Muratoglu, koji odlično poznaje Đokovića poručio je da poštuje takvu odluku i da bi i ostali trebalo da je prihvate.

- Izuzetno sam iznenađen Đokovićevom izjavom. Nikada ne bih ni pomislio da će to da bude njegov izbor. Znamo da se takmiči da postane najveći sa Nadalom i Federerom i u najboljoj je poziciji jer je najmlađi od njih trojice - rekao je Muratoglu i dodao:

- Stavlja uverenje da ne treba da primi vakcinu ispred trke da postane najveći. To je veoma moćno i samo pokazuje kakva je osoba i to u pozitivnom smislu. Ima veoma snažna uverenja i petlju da stane uz njih kakva god da je situacija.

Francuz je poručio i da je očekivao da Novak posle ukidanja vize u Melburnu promeni mišljenje o primanju vakcine.

- Mislio sam da će posle onoga što se desilo u Australiji da kaže: "Mogu da postanem najveći svih vremena, stvarnom imam veliku šansu. Prihvatiću vakcinaciju. Plus će u tom slučaju ljudi prestati da budu protiv mene". Ali on je uradio sve suprotno. Neko ko tako stoji uz svoja uverenja, čak iako se mnogima to ne sviđa, zaslužuje potpuno poštovanje - zaključio je Muratoglu.

Novak Đoković trneutno sa porodicom boravi u Dubaiju gde će igrati na prvom turniru u 2022. godini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track