DIJANA OTKRILA ZAŠTO NOVAKOVA DECA NISU KRŠTENA Đokovićeva mama o tajni OSVEŠTANOG KRSTA SA HILANDARA i neobičnoj odluci svog sina
Foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

zanimljivo

DIJANA OTKRILA ZAŠTO NOVAKOVA DECA NISU KRŠTENA Đokovićeva mama o tajni OSVEŠTANOG KRSTA SA HILANDARA i neobičnoj odluci svog sina

Tenis -

Dijana Đoković, majka najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, objasnila je zašto Novakova deca još uvek nisu krštena, iako je njihov otac veliki vernik.

Dijana je u emisiji "Dok anđeli spavaju" na Sputnjiku govorila o Novakovoj privrženosti prema pravoslavnoj veri.

"Jako sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i verovanja, to čini čoveka, to čini njega", rekla je Dijana.

Mama najboljeg tenisera svih vremena otkrila koliko Novaku znači krst koji nosi oko vrata.

"Novak nosi osveštani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo".

Dijana je otkrila da Novak želi da sačeka da njegova deca odrastu još malo, kako bi mogla da shvate sam čin krštenja.

"On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže - kada budu mogli da shvate čin krštenja. On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni", otkrila je Dijana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track