ŽESTOK UDARAC NA RUSKE TENISERE: Medvedev samo pod jednim USLOVOM sme da igra!
Foto: Profimedia

RAT U UKRAJINI

ŽESTOK UDARAC NA RUSKE TENISERE: Medvedev samo pod jednim USLOVOM sme da igra!

Tenis -

Rat u Ukrajini dramatično se odrazio na ruske sportiste i klubove koji se u prethodna dva dana kao po komandi izbacuju iz svih mogućih takmičenja.

Ipak u tenisu su stvari malo drugačije, ali i dalje prilično ponižavajućuće po Ruse.

Naime, prvo je Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala Teniske saveze Rusije i Belorusije iz svog članstva i međunarodnih reprezentativnih takmičenja Dejvis kup iBili DŽin King kup, gde i u muškog i ženskog konkurenciji brane trofej, a sada se otišlo i korak dalje.

Samo nekoliko minuta kasnije, posle ITF-a, oglasili su se zajedno ATP turniri i udruženje četiri grend slem nadmetanja, Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i Ju-Es opena.

Danil Medvedev
foto: Profimedia, EPA/DAVE HUNT

U tom saopštenju se ističe sledeće:

"Međunarodne teniske institucije stoje ujedinjene u osudi ruskih akcija i, zbog toga, zajednički donose sledeće odluke i akcije:

VTA i ATP su rešili da se suspenduje kombinovani turnir u Moskvi koji je bio zakazan za oktobar;

ITF je doneo odluku da se izbace iz članstva Rusija i Belorusija, zatim da se iz takmičenja izbace njihove reprezentacije, a uz to se otkazuju i svi ITF turniri u te dve države;

Teniseri i teniserke iz Rusije i Belorusije će i dalje moći da se takmiče pojedinačno, na ATP i VTA turnejama i grend slemovima. Ali, oni neće smeti da se takmiče pod zastavom Rusije ili Belorusije, do daljnjeg".

Dakle ako recimo Danil Medvedev,reši da učestvuje na mastersu u Indijan Velsu ili bilo kom drugom turniru on će moći da igra samo ako se odrekne Rusije i nastupi kao "nezavisni sportista", bez zastave države iz koje potiče.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track