ŠARAPOVU ŽESTOKO NAPALI ZBOG ĆUTANJA O RATU U UKRAJINI: Ruskinja se oglasila i svojom ČUDNOM porukom zbunila svet!
Foto: Profimedia

maša na udaru

ŠARAPOVU ŽESTOKO NAPALI ZBOG ĆUTANJA O RATU U UKRAJINI: Ruskinja se oglasila i svojom ČUDNOM porukom zbunila svet!

Tenis -

Proslavljena ruska teniserka Marija Šarapova suočava se sa brojnim kritikama navijača na društvenim mrežama jer nije javno osudila oružani napad Rusije na Ukrajinu.

Za razliku od brojnih sportista koji su otvoreno govorili o ratu koji je pogodio Ukrajinu, bivša šampionka Vimbldona je odlučila da se ne oglašava na tu temu.

Marija je rođena u Rusiji, ali trenutno živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ruskinja je prilično aktivna na društvenim mrežama, redovno inforimiše pratioce o svojim aktivnostima. Objavljivala je fotografije sa Nedelje mode u Parizu, posete umetničke izložbe u Londonu... Ipak, komentara o ratu nije bilo.

To je prilično naljutilo njene fanove, pa su usledile žestoke kritike. Marija je na kraju podlegla pritisku i iznela svoj stav, međutim, bila je prilično neodređena.

Nije otvoreno pomenula rat, Rusiju, Ukrajinu, bila je prilično neodređena, ali je jasno da je njena objava inspirisana aktuelnim dešavanjima u svetu.

"Dolazak u Evropu izgleda potpuno drugačije ovog puta. Teška srca i sa dubokom čežnjom za mirom... Najvažnija je bezbednost i budućnost naše dece", napisala je Marija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track