NOVI ŠAMAR SRBINU: Novak bi mogao da ostane bez još jednog MOĆNOG SPONZORA? IZGUBIĆE MILIONE EVRA?!
Foto: Promo

MUKE SA SPONZORIMA

NOVI ŠAMAR SRBINU: Novak bi mogao da ostane bez još jednog MOĆNOG SPONZORA? IZGUBIĆE MILIONE EVRA?!

Tenis -

Švajcarski list Lucerner cajtung prenosi da je vlasnik brenda Lakost "Maus Frere grup" sa sedištem u Ženevi. Upravo oni imaju ugovor sa Đokovićem vredan devet miliona dolara na godišnjem nivou!

Legendarna američka teniserka Venus Vilijams postala je zaštitno lice moćnog sportskog brenda Lakosta, inače glavnog sponzora Novaka Đokovića, a upravo bi ovaj ugovor mogao da utiče i na saradnju sa srpskim teniserom.

Naime, švajcarski list Lucerner cajtung prenosi ovu informaciju, uz napomenu da je vlasnik brenda Lakost "Maus Freres group" sa sedištem u Ženevi. Upravo oni imaju ugovor sa Novakom od 9 miliona dolara godišnje koji je produžen do 2025.

Podsećanja radi francuski automobilski gigant Pežo, već je raskinuo saradnju sa Đokovićem, dok su poznati brend za proizvodnju satova "Iblo" i Rajfajzen banka i dalje u sponzorsku pulu srpskog teniskog asa.

Tako švajcarski list navodi da bi cela situacija sa Novakom i brojnim tekstovima o njegovom neigranju u Australiji, odbijanju da se vakciniše i haosu koji je nastao zbog svega toga, mogli da utiču da se kompanija iz Ženeve okrene drugim zaštitnim licima.

Jedno od njih je Venus Vilijams, koja je predstavljena kao sedmostruka Grend slem šampionka i nova ambasadorka brenda. Kompanija navodi da je reč o najuspešnijoj ženi koja je ujedno i najveća inspiracija mnogima kada je reč o sportu.

Uz ogradu i pitanje "Da li će Vilijams zameniti Đokovića", švajcarski list prejudicira da bi posle Pežoa, Đoković uskoro mogao da ostane bez još jednog moćnog sponzora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track