PRITISAK NA NOVAKA BI MOGAO DRASTIČNO DA SE POVEĆA! Muratoglu: Rafina pobeda u Melburnu naterala je Đokovića da krene u poteru!
Foto: Profimedia, EPA/Dave Hunt

zanimljivo viđenje

PRITISAK NA NOVAKA BI MOGAO DRASTIČNO DA SE POVEĆA! Muratoglu: Rafina pobeda u Melburnu naterala je Đokovića da krene u poteru!

Tenis -

Proslavljeni teniski stručnjak Patrik Muratoglu, koji u pojedinim medijima važi za glavnog kandidata za novog trenera Novaka Đokovića, uveren je da će Rodžer Federer ostati na 20. osvojenih Grend slemova u karijeri.

"Poslednji slem koji je Federer osvojio datira još iz 2018. godine. Odigrao je svega tri grend slem turnira u poslednje dve godine i već je objavio da ga ove godine neće biti na Vimbldonu. Gotovo da ne vidim kako može da poveća svoj skor trofeja na slemovima", izjavio je Muratoglu.

Nakon trijumfa Nadala na Australijan openu, Novak je pod velikim pritiskom, smatra Muratoglu.

"Pre Australijan opena Nole je bio u pol poziciji. Rafina pobeda u Melburnu okrenula je naterala je Đokovića da opet krene u poteru. Sledeći veliki turnir je Rolan Garos koji je Nadal osvojio sedam puta u poslednjih deset godina. Ako osvoji trofej i u Parizu i ustali se na vrhu, pritisak na Novaka bi drastično porastao. U tom slučaju, Srbin bi bio pred moranjem da osvoji Vimbldon", zaključio je Francuz.

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track