KAKAV VELEOBRT PREKO NOĆI: Đoković ima priliku da obezbedi ULAZAK U ISTORIJU, evo i kada! Tenis nikada nije imao ovakav okršaj
Foto: EPA/Ali Haider, AP/Andy Brownbill

napeto

KAKAV VELEOBRT PREKO NOĆI: Đoković ima priliku da obezbedi ULAZAK U ISTORIJU, evo i kada! Tenis nikada nije imao ovakav okršaj

Tenis -

Novak Đoković će ove nedelje zaključiti sedmu godinu na prvom mestu ATP liste, a pred njim se nalaze važne nedelje.

Iako je Danil Medvedev imao priliku da drugi put u kratkom roku stigne na tron svetskog tenisa, poraz u četvrtfinalu mastersa u Majamiju od Huberta Hurkača mu je uskratio takvu mogućnost.

Ruski teniser je ostao na svega 10 bodova zaostatka u odnosu na Đokovića i delovalo je da je pitanje vremena kada će ponovo prestići kolegu iz Srbije.

Međutim, sada je situacija znatno bolja za Novaka.

Slede turniri na šljaci na kojima, za razliku od američke turneje, Đoković može da učestvuje. Igraće Srbin prvo na mastersu u Monte Karlu od 10. aprila, potom u Beogradu na Srbija openu, a slede i mastersi u Rimu i Madridu, kao i na Rolan Garosu.

Medvedev je neprijatno iznenadio navijače objavom da zbog kile mora na operaciju koja će da ga udalji od terena na neki period. Izvesno je da Rus neće igrati na turnirima tokom sezone na šljaci, pa bi Đoković mogao da se odlepi na prvom mestu.

Novak je u Montekarlu prošle sezone ispao u trećem kolu, u Beogradu je poražen u polufinalu, dok je u finalu u Rimu od njega bio bolji Nadal. U Madridu nije igrao, sa Rolan Garosa brani titulu.

Loša vest za ruskog tenisera je i situacija na Vimbldonu. U ovom trenutku je potpuno nejasno da li će Medvedev i njegove kolege moći da zaigraju u Londonu zbog rata u Ukrajini i zahteva organizatora koje bi Rusi morali da ispune.

Doduše i zdravstveni status Novaka Đokovića bi mogao da bude problematičan, ali još uvek je rano za nagađanja.

A ulazak u tenisku istoriju, tako je blizu... Đoković će u ponedeljak početi 365. nedelju na prvom mestu, a ukoliko predstojeći turniri prođu bez neplaniranih problema, Srbin posle Vimbldona, 11. jula, može da postane apsolutni rekorder po broju nedelja na prvom mestu.

Novak bi prestigao Štefi Graf koja je na liderskoj poziciji provela 377 nedelja, a ona će najboljem na svetu ostati da se pobrine još samo za broj grend slem titula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track