UPOZORENJE ZA ĐOKOVIĆA IZ RUSIJE! Predsednik Teniskog saveza poručio Novaku: Možeš da se udaljiš, ali to ti ništa ne znači!
Foto: Profimedia

trka za tron

UPOZORENJE ZA ĐOKOVIĆA IZ RUSIJE! Predsednik Teniskog saveza poručio Novaku: Možeš da se udaljiš, ali to ti ništa ne znači!

Tenis -

Velika borba za prvo mesto ATP liste nas očekuje u nastavku sezone.

Novak Đoković ima samo 10 bodova više od Danila Medvedeva i delovalo je da bi Rus vrlo brzo mogao ponovo na prvo mesto. Međutim, dvadesetšestogodišnji teniser zbog manje kile mora na operaciju koja će ga odaljiti od terena na određeni period.

Lako bi moglo da se desi da Medvedev propusti celu sezonu na šljaci, međutim, predsednik Teniske federacije Rusije, Šamil Tarpiščev, veruje da bi Danil mogao da zaigra na Rolan Garosu.

- Danil ne sme da žuri sa povratkom, moraće postepeno da se oporavlja i ulazi u formu. Ipak, mislim da ima odlične šanse da igra u Parizu. Propustiće nekoliko mastersa, ali bi lako mogao da igra u Francuskoj. Mislim da Novak Đoković može da poveća razliku među njima, ali Danila to ne sme da brine, još smo u prvom delu sezone i imaće vremena da se vrati u trku sa Novakom - poručio je Tarpiščev.

On je poručio da Medvedev mora da bude oprezan pri povratku na turnire.

- Danil mora da se pazi. Najvažnije je da izbegne da mu se povreda pogorša.

S obzirom na to da su, pored broja grend slem titula, nedelje na prvom mestu jedan od poslednjih ciljeva u karijeri Novaka Đokovića, reči podrške i saveti koje je predsednik Teniskog saveza Rusije uputio Medvedevu, Srbin može da shvati kao upozorenje, mada je i bez toga svestan da ni u jednom trenutku ne bi trebalo da se opusti.

Izvesno je da će Đoković u narednim nedeljama povećati prednost u odnosu na drugoplasiranog rivala, a ukoliko opravda očekivanja na šljaci, mogao bi da ostane prvi do Vimbldona.

Nakon toga, tačnije u julu, Novak bi mogao da prestigne Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu i tako još jednom uđe u istoriju tenisa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track