ČOLO SIMEONE - UBICA FUDBALA! Ovakvu BUNKERČINU svet video nije: Atletiko u formaciji 5-5-0, bukvalno nisu šutnuli na gol Sitija!
Foto: Printscreen, Twitter

nestvarno

ČOLO SIMEONE - UBICA FUDBALA! Ovakvu BUNKERČINU svet video nije: Atletiko u formaciji 5-5-0, bukvalno nisu šutnuli na gol Sitija!

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija savladali su na svom terenu Atletiko Madrid sa 1:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Od prvog do poslednjeg minuta gosti iz Madrida su se grčevito branili. Kada bi Siti imao loptu u svom posedu, svih 10 igrača Atletka povlačilo se na svoju polovinu, često su bili u formaciji 5 - 5 - 0.

Taktika koju je postavio Dijego Simeone ipak se nije isplatila Jorgandžijama. U 70. minutu Siti je probio bedem i preko Kevina De Brujnea stigao do pobedničkog gola 1:0.

"Ekipe igraju defanzivno protiv nas, ali danas sam prvi put video da tim igra u formaciji 5 - 5 - 0 i to bez napadača", rekao je šokirani De Brujne nakon meča.

Verovali ili ne, Atletiko na ovom meču nije nijednom uputio šut ka golu Mančester sitija. Siti je imao 695 dodavanja, a Atletiko 297. Domaćin je dominirao i u posedu lopte, 71% - 29%. Tim trenera Gvardiole uputio 15 udaraca ka golu Oblaka, a Atletiko 0.

I sam Gvardiola bio je šokiran taktikom protivničkog tima.

"Očekivali smo da će igrati 3 - 5 - 2, ali oni su se odlučili za 5 - 5 - 0, nešto što je bilo jako teško napasti. Nije bilo prostora, trebalo nam je puno strpljenja. Rekao sam igračima da radimo dobro i da ćemo biti nagrađeni. To se dogodilo u nastavku. Znam da ništa drugačije neće biti ni u Madridu", rekao je Španac.

Ljubitelji fudbala širom sveta zgroženi su taktikom koju je postavio Čolo Simeone. Odmah nakon meča društvene mreže su se usijale, krenula je sprdnja na račun Jorgandžija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track