RUSOFOBIJA UBIJA SPORT! Nikola Pilić: Sramota je ovo što rade Rusima! Amerikanci su ubili MILION civila, i ništa im nisu branili
Foto: Profimedia, EPA Erik S. Lesser, Marina Lopičić

direktno

RUSOFOBIJA UBIJA SPORT! Nikola Pilić: Sramota je ovo što rade Rusima! Amerikanci su ubili MILION civila, i ništa im nisu branili

Tenis -

Čuveni teniski stručnjak protiv mešanja politike u sport

Nikola Pilić je teniski stručnjak koji ima ozbiljan kreibilitet iza sebe i nikada se nije plašio da iznese svoje mišljenje. Slobodarskog duha kao i uvek što je bio iskusni trener kaže da se ne slaže sa onim kroz šta trenutno prolaze ruski i beloruski sportisti, konkretno teniseri.

Nikola Pilić
foto: Starsport

Nikola Pilić je u razgovoru za Kurir, kada je tema bio Novak Đoković, pomenuo umešanost politike u sport. Svedoci smo šta se dešavalo Noletu u Australiji i kako su se tamošnji političari obračunavali sa njim. Sada su pod sankcijama ruski i beloruski sportisti, kojima je zabranjeno da koriste nacionalne simbole svojih država.

- To je sramota! To je jednostavno sramota! Jesu li nešto slično radili kada su Amerikanci ušli u Irak i tamo ubili preko milion civila? Jesu li tada zabranili njihovim teniserima da igraju? Dva aršina! Totalno. Preteruju u bilo kojem smislu, držao neko levu, ili desnu stranu - jasan je Nikola Pilić.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

Rusofobija je u punom jeku u Americi i zapadnoj Evropi. Danil Medvedev je ucenjen od strane engleskih političara da neće igrati Vimbldon, ako ne osudi svoju državu Rusiju zbog specijalne operacije u Ukrajini.

- Tako vam je u poslednjih 150 godina! Što se tiče rusofobije u Britaniji. Medvedeva čeka operacija kile, imaće problem da se vrati na Rolan Garosu. Kad ne igraš mesec dana, posle operacije potrebno ti je toliko vremena, pa i više da se vratiš... Videli smo sad kod Noleta, kako to ide. Kada Nadal nije igrao pet ili šest nedelja izgubio je od Dodika, Mari isto tako... Kad je velika pauza onda nastaju i veliki problemi - zaključio je Nikola Pilić.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track