IVANIŠEVIĆ O NOVAKOVOM DEBAKLU U MONTE KARLU: On je bio bolestan, nije mu bilo dobro... Biće spreman za Rolan Garos
Foto: Belgrade Open

OTKRIVENO

IVANIŠEVIĆ O NOVAKOVOM DEBAKLU U MONTE KARLU: On je bio bolestan, nije mu bilo dobro... Biće spreman za Rolan Garos

Tenis -

Trener najboljeg tenisera sveta Goran Ivanišević govorio je o svom pulenu koji već nekoliko meci pokušava da se vrati u formu koja ga je krasila.

Novak Đoković je ove godine učestvovao na dva turnira, u Dubaiju i Monte Karlu, ali se nije proslavio.

Nole je bio samo bleda senka onog igrača koji je do pre pola godine oduševljevao planetu.

Pre nekoliko dana poražen je na startu turnira u Monte Karlu od Alehandra Davidoviča Fokine, a Ivanišević otkriva šta se dešava sa Novakom.

"Nije mu bilo dobro pre nego što je došao. On je bio bolestan. Recimo da nije sposoban sto odsto da se takmiči. Pre svega u ovoj situaciji. Pre tri nedelje nije smeo da igra ovde zbog odluke Covid-a. Onda je Francuska otvorila i njemu je dozvoljeno. I psihički je teško. Možete igrati do polufinala. Ali ne možete se pripremiti na način na koji bi trebalo. A onda mu je pozlilo. I, da budem iskren, nisam očekivao nešto spektakularno od ovog turnira. Ali on će ići na Otvoreno prvenstvo Francuske za pet-šest nedelja, ima još nekoliko turnira i biće spreman", rekao je Ivanišević u intervjuu za "Ubitennis".

Novak Đoković
foto: EPA/Sebastien Nogier

Ivanišević nije zabrinut za svog pulena koji nije bio u zavidnoj formi na dva turnira ove sezona na kojima je učestvovao.

"Nikad se ne zna. Ovaj momak je za mene najbolji igrač u istoriji tenisa. Uvek nađe način da pobedi, uvek nađe način da se izvuče iz nevolje. Otprilike juče, pre svega, trebalo je da dobije drugi set sa 6-0. Imao je brejk lopte i gem poene. Izgubio je mnogo energije. Ali on će pronaći izlaz iz ovoga u svom stalnom igranju. Imao je samo tri meča pre ovog turnira. Šljaka nije laka. Prošlu godinu je ovde počeo prilično loše, izgubio je od Evansa u drugom kolu. Onda je u Beogradu izgubio u polufinalu. Počeo je da igra dobro u Rimu gde je stigao do finala, a zatim je osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske. Tako da nisam zabrinut. Samo mu je potreban kontinuitet, mora da igra sve više mečeva i on će pronaći svoj put."

Ivanišević se osvrnuo i na propuštenu šansu prošle godine, kada je Novak nakon tri uzastopna osvojena Grend slema, izgubio na US openu od Danila Medvedeva.

Goran Ivanišević
foto: Profimedia

"Pre svega, veoma je ponosan i voli da igra za svoju zemlju. Svaki Dejvis kup koji je igrao, svaki olimpijski… Niko nije mogao da ga spreči da igra na Olimpijskim igrama. Ne mislim da je pogrešio. Samo mislim da je napravio grešku igrajući mešoviti dubl. To nije bilo potrebno, jer je na kraju bio umoran. Nije igrao ni za treće ili četvrto mesto. Ne mislim da je zbog toga izgubio finale US Opena. Medvedev je bio veoma dobar. Nikada ga ne možete potceniti u bilo kom trenutku. On je neverovatan igrač. Tog dana je bio bolji igrač. Ali Novak nije bio Novak. Nešto je nedostajalo. Ali opet, mislim da to nije bilo zbog Igarae. To se jednostavno dešava. Desilo se u lošem trenutku. Desilo se to u najvažnijem meču. Verovatno bi to bila istorija tenisa da se pobedi posle... toliko godina. Prvi momak koji je imao priliku da završi Grend slem u istoj kalendarskoj godini", zaključio je Ivanišević.

Naredni turnir na kojem učestvuje Novak je Srbija open koji kreće 18. aprila.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track