PRAVO JE VREME ZA PRVU TITULU U SEZONI! Novak Đoković saznao protivnike! OPASNA IMENA već u četvrtfinalu, sa Rusom tek za trofej
Foto: Starsport

beograd

PRAVO JE VREME ZA PRVU TITULU U SEZONI! Novak Đoković saznao protivnike! OPASNA IMENA već u četvrtfinalu, sa Rusom tek za trofej

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, saznao je potencijalne protivnike na Serbia Open turniru u Beogradu.

Turnir iz serije 250 igraće se na šljakastim terenima kompleksa na Dorćolu, a Đoković će kao najbolji na svetu započeti takmičenje u drugom kolu.

I odmah na startu, Novak će morati da igra protiv zemljaka pošto će mu rival u drugom kolu biti pobednik meča između Lasla Đerea i Hamada Međedovića koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora kao mladi srpski teniser sa potencijalnom da u skorijoj budućnosti napravi velike korake ka prvih 100 na svetu.

Protivnik Novaka u četvrtfinalu mogao bi da bude Dominik Tim, Rišar Gaske, ili Miomir Kecmanović, dok je projektovano da u polufinalu Đoković igra protiv Karena Hačanova.

Novak Đoković, Monte Karlo
foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Tek u finalu, najbolji teniser na planeti mogao bi da igra protiv osmog tenisera sveta, Andreja Rubljova.

Podsetimo, Đoković je ove sezone igrao teč četiri meča i na njima je ostvario dve pobede uz dva poraza.

U Dubaiju je Jirži Veseli iznenadio Srbina, dok je u Monte Karlu to učinio Alehandro Davidovič Fokina.

Turnir u Beogradu, pred domaćom publikom i eventualni trijumf, mogao bi da bude od izuzetno velike važnosti za nastavak sezone.

Od ostalih srpskih tenisera, Filip Krajinović će za protivnika imati Davida Gofana, dok Dušan Lajović čeka kvalifikanta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track