TROFEJNI ZVEZDIN TRENER USKORO NA NOVOM POSLU: Destinacija je Mađarska, klub svetle tradicije i VIKTORA ORBANA!
Foto: Printscreen/Twitter

tražen

TROFEJNI ZVEZDIN TRENER USKORO NA NOVOM POSLU: Destinacija je Mađarska, klub svetle tradicije i VIKTORA ORBANA!

Fudbal -

Vladan Milojević neće dugo odmarati

Vladan Milojević, trofejni stručnjak i nekadašnji trener Crvene zvezde, neće još dugo biti bez posla.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Kako piše grčki portal "Sportime" Vladan Milojević ima ozbiljnu ponudu iz Mađarske, od kluba Fehervara. Nekadašnji Videoton ima velike ambicije u sledećoj sezoni. Trenutno su šesti u prvenstvu i bez gotovo ikakvih šansi da se domognu takmičenja u Evropi.

Viktor Orban premijer Mađarske veliki je navijač Fehervara, a klub od 2007. godine vodi njegov veliki prijatelj Ištvan Garanči. Saradnja sa sadašnjim trenerom Nemcom Mihaelom Borisom biće okončana na kraju sezone.

Viktor Orban
foto: EPA

Vladan Milojević (52) najveće uspehe u karijeri imao je sa Crvenom zvezdom, sa kojom je osvojio dve titule šampiona Srbije. Ostvario je istorijski uspeh sa crveno-belima tako što je izborio igranje u Ligi šampiona, a pod njegovom komandom realizovana je i prva pobeda za srpski fudbal u tom takmičenju. U novembru 2018. godine na beogradskoj Marakani golovima Milana Pavkova pao je slavni Liverpul, osvajač Lige šampiona te godine.

Vladan Milojević posle odlaska iz Crvene zvezde nije imao toliko uspeha. Radio je u Saudijskoj Arabiji u klubovima Al Ahli i Al Itifak. U pauzi između toga nakratko je bio trener grčkog kluba AEK, gde je saradnja prekinuta posle samo nekoliko meseci, jer je klub ispao u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Marko Nikolić
foto: EPA

Fudbalski klub Fehervar ima odlična iskustva sa srpskim trenerima, pošto je tu radio Marko Nikolić, nekadašnji strateg Partizana. Baš pod njegovim vođstvom Fehervar koji se tada zvao Videotom, 2018. bio je prvak Mađarske, a 2019. osvajač nacionalnog kupa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track