04:22

Brajović otkrio razlog ZABRANE ruskim i beloruskim teniserima da igraju na Vimbldonu: UMEŠANA I KRALJEVSKA PORODICA?!

NIKAD APSURDNIJE

SKANDALOZNO! Brajović otkrio razlog ZABRANE ruskim i beloruskim teniserima da igraju na Vimbldonu: UMEŠANA I KRALJEVSKA PORODICA?!

Tenis -

U toku je Serbia open u Beogradu, turnir koji dobija svoje mesto u ATP kalendaru, a ovih dana se digla prašina s Vimbldona koji je po prvi put zabranio učešće ruskim i beloruskim teniserima.

Vuk Brajović, teniski analitičar, tvrdi da je ovo bio vrlo čudan i nepromišljen potez Vimbldona i istakao da su, sudeći po britanskoj štampi, glavni razlog ove zabrane zapravo kraljevska porodica.

- Jedan vrlo čudan i za neke veoma nepromišljen potez Vimbldona, po čemu je samim tim i veoma redak. S obzirom da je Vimbldon vrlo mudro uspevao da navigira kroz razne krize tokom svoje istorije. Ovoga puta su odlučili da se svrstaju u red političkih aktivista u ovoj veoma neprijatnoj i teškoj situaciji. Po njihovom saopštenju, oni su odlučili da prate narativ britanske vlade i da ovim gestom ograniče uticaj Rusije kroz međunarodne događaje. Sudeći po nekim izvorima iz britanske štampe, glavni razlog za ovo je da se spreči eventualna mogućnost da se na istoj fotografiji nađe neko iz kraljevske porodice i neki teniser iz Rusije. Pošto je kraljevska porodica mentor ovog turnira - rekao je teniski analitičar.

Vuk Brajović
foto: Kurir televizija

Dodao je i da je enleska teniska organizacija izdala dogovor teniskih tela i da je za to dobila teške osude i kritike.

- Ovo je zaista jedan neočekivan potez. Pogotovo zato što se ITF, ATP, WTA i četiri grand slema dogovorili da imaju zajednički stav u vezi sa krizom u Ukrajini. Onda se desilo da je engleska teniska federacija LTA i Vimbldon odlučila da ide svojim putem i to je propratilo velike kritike od strane teniskih tela. Pre svega izašao je ATP koji ih je osudio - rekao je Brajović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:05

ĐOKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Želimo da predstavimo Beograd i Srbiju u najlepšem svetlu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track