POBEDIO JE ĐOKOVIĆA, ALI JE USPEO DA ODUŠEVI SRBE: Rus posle seta osvojenog s nulom NA SRPSKOM JEZIKU imao poruku za navijače!
Foto: Starsport

šampionski

POBEDIO JE ĐOKOVIĆA, ALI JE USPEO DA ODUŠEVI SRBE: Rus posle seta osvojenog s nulom NA SRPSKOM JEZIKU imao poruku za navijače!

Tenis -

Pobednik Srbija opena za 2022. godine, Andrej Rubljov, postao je prvi Rus koji je osvojio ovaj turnir iz serije 250, a nakon pobede u finalu nad Novakom Đokovićem, oduševio je navijače u Beogradu.

Rubljov je osvojio prvi set, izgubio drugi, a onda u trećem slavio bez izgubljenog gema zbog činjenice da je Đoković imao velikih zdravstvenih problema.

Zanimljivo je da su umesto bacanja novčića, pre meča teniseri imali okršaj u tucanju jajima, a nakon finala je Rus čestitao praznik publici u Beogradu.

- Hristos vaskrse, pozdrav svima - rekao je Rubljov na srpskom jeziku i izazvao ovacije navijača koji su do poslednjeg mesta popunili tribine centralnog terena, pa nastavio na engleskom:

- Hoću prvo da se obratim Novaku, a ne znam šta bih rekao, sem da je najbolji igrač u pitanju. Voleo bih da budem kao ti i napravim takve uspehe. Ne mogu da kažem da nisi imao sreće, s obzirom na tvoju karijeru. Bila je velika čast igrati ovde i nadam se da ćemo igrati još mnogo godina. Hvala i tebi Đorđe, sve je bilo na odličnom nivou. Odlično sam se ovde osećao, prelep je grad, podseća me na Moskvu, kao mala Moskva. U svakom slučaju bilo mi je prijatno i zaista sam uživao.

Rubljov se na kraju zahvalio i navijačima.

- Osvojiti ovde titulu je posebno, hvala publici koja je podržavala sve igrače na turniru. Podržavali ste sve nas čitave nedelje, a videti pune tribine, nama mnogo znači. Možemo da budemo samo zahvalni zbog toga i nadam se da ćemo se videti i sledeće godine, poručio je osmi teniser sveta - zaključio je osmi teniser sveta.

Kurir sport

Bonus video:

05:00

Ruski teniser Andrej Rubljov o odluci Vimbldona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track