ĐOKOVIĆEV PRIJATELJ NAPAO NADALA ZBOG IZJAVE O RUSIMA: Posle Novakovih reči je ćutao, posle Rafinih POBESNO
Foto: EPA/Ray Acevedo, EPA/Gerry Penny

IZNERVIRAN

ĐOKOVIĆEV PRIJATELJ NAPAO NADALA ZBOG IZJAVE O RUSIMA: Posle Novakovih reči je ćutao, posle Rafinih POBESNO

Tenis -

Ukrajinski teniser, Sergej Stahovski, postavio je nekoliko pitanja Rafaelu Nadalu.

Španac je nedavno odgovarao na pitanja o suspenziji ruskih i beloruskih tenisera i teniserki sa Vimbldona. On je jedan od mnogih koji su jasno poručili da su protivnici takve odluke.

- Mislim da to zaista nije fer prema mojim rivalima i kolegama Rusima. Nisu oni krivi za ono što se dešava u ratu. Žao mi ih je i voleo bih da ne bude više ovako. Na kraju krajeva, ipak je tako, kako je. Kad Vlada donese neke odluke i mere, mi moramo da ih poštujemo… Vlada nije prisilila nikoga na nešto, dala je preporuku - poručio je Nadal.

Usledio je odgovor Stahovskog koji se oglasio na društvenoj mreži Tviter.

- Takmičili smo se zajedno.. Igrali smo jedni sa drugima na Turu. Molim vas recite mi kako je fer da se ukrajinski igrači ne mogu vratiti kući? Kako je pošteno da ukrajinska deca ne mogu da igraju tenis? Kako je fer da Ukrajinci umiru? - poručio je Stahovski.

Podsetimo, tridesetšestogodišnji Stahovski ima 36 godina, svojevremeno je bio 31. teniser sveta, a kada je počeo rat u Ukrajini, pridružio se ukrajinskoj vojsci.

Na početku godine je bio velika podrška Novaku Đokoviću u njegovoj drami u Australiji, u trenucima kada su njegove kolege masovno birale da ćute, a nakon što je obukao vojnu opremu, Novak je Sergeju slao poruke pitavši ga za čitavu situaciju i nudeći pomoć.

Verovatno zbog njihovog prijateljskog odnosa Stahovski i nije reagovao na Đokovićeve reči o Vimbldonu i suspenziji ruskih i beloruskih tenisera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track