ZA NJU NE POSTOJI LEK Nadal iskreno progovorio o svojoj MISTERIOZNOJ BOLESTI: Konstantno osećam bolove! To je deo mog života!
Foto: Profimedia

ostavlja gadne posledice

ZA NJU NE POSTOJI LEK Nadal iskreno progovorio o svojoj MISTERIOZNOJ BOLESTI: Konstantno osećam bolove! To je deo mog života!

Tenis -

Najbolji španski teniser Rafael Nadal otvoreno je govorio o hroničnom bolu u stopalu koji mu poslednjih godina zadaje ozbiljne muke.

Novinari u Madridu su primetili bolne grimase na njegovom licu tokom meča sa Davidom Gofanov, pa ih je zanimalo u kakvom stanju je njegovo problematično levo stopalo.

"Ne brinite, kad biste me svakog dana, ne biste bili zabrinuti jer i inače mnogo šepam. Uvek osećam bolove u stopalu, posebno posle igranja tročasovnog meča ili dugog treninga. Tako da je normalno da hodam malo lošije", rekao je Španac.

Slavni teniser je otkrio da za njegovu povredu ne postoji rešenje.

"Imam hroničnu povredu stopala za koju nema leka. To je deo mog života i negativna strana kad ne mogu da brzo završim meč".

Rafa se ozbiljno namučio protiv borbenog Gofana, meč je trajao više od tri sata, a iskusni Španski teniser slavio je rezultatom 6:3, 5:7, 7:6. Danas ga čeka još teži posao, jer će mu protivnik u polufinalu biti talentovani sunarodnik Karlos Alkaraz.

"Na neki način je i dobro kad igram duge mečeve, jer posle duge pauze, mom stopalu je potrebno mnogo više vremena da bi steklo čvrstinu za takmičenje. Međutim, svestan sam i onoga što me čeka sutra, jer se budim sa više problema i to moram da prihvatim i suočim se sa time", iskren je popularni "Bik sa Majorke".

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Španac je bol u stopalu osetio davne 2005. godine, kada je ustanovljeno da boluje od izuzetno retke Miler-Vajsove bolesti, koja napada kosti stopala i izaziva jak bol pri pokretima, nedavno je o tome pisao "Puntodebreak".

Ova bolest se teško otkriva dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni da se radi o njoj tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem delu stopala, ti delovi otiču, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do kolena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava. Kako stvari sada stoje, mogao bi da propusti i US open.

Ukoliko se ova misteriozna bolest ne shvati ozbiljno, može da dođe do ozbiljnih posledica. Pogoršanjem situacije dolazi i do preloma kosti stopala, što zahteva dug oporavak.

Nadal od ranog detinjstva ima probleme sa stopalima, a profesionalno bavljenje sportom i naporni treninzi uticali su na to da se bol često prenese i na ostale delove tela. Tako su njegovi problemi sa kolenom bili samo posledica ove bolesti.

Nažalost, što je stariji Španac će imati sve više problema sa ovom bolešću, jer se njeni simptomi najviše manifestuju u kasnijem životnom dobu. Njegovo kretanje na terenu biće sve sporije i teže kako vreme prolazi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track