SKANDAL! UKRAJINKA POBEGLA S MEČA ZBOG RUSKINJA: Teniserka izgubila set pa šokirala sve! OTIŠLA je s terena i nije se vratila
Foto: EPA/Juanjo Martin

ČUDNO

SKANDAL! UKRAJINKA POBEGLA S MEČA ZBOG RUSKINJA: Teniserka izgubila set pa šokirala sve! OTIŠLA je s terena i nije se vratila

Tenis -

Marta Kostjuk, teniserka iz Ukrajine ima prilično jasan stav po pitanju kolega i koleginica iz Rusije i Belorusije.

Ona je na mastersu u Rimu napravila skandal pošto je usred meča izašla sa terena.

Ukrajinka je jedna od prvih koja je digla glas protiv ruskih tenisera i teniserki i koja je podržala njihovu suspenziju od strane Vimbldona.

Da se ona pita, suspendovani teniseri i teniserke ne bi igrali ni na jednom turniru.

Ovog četvrtka je zajedno sa Rumunkom Elenom Gabrijelom Ruse igrala meč osmine finala u ženskom dublu protiv Ruskinja Anastasije Pavljučenkove i Veronike Kudermetove u Rimu.

Ukrajinsko-rumunska kombinacija je izgubila prvi set rezultatom 6:1 posle samo 26 minuta igre, a onda je Ukrajinka odlučila da izađe sa terena u svlačionicu i ne vrati se na meč.

- Primetili smo da su neki teniseri iz Belorusije i Rusije u nekom trenutku spomenuli rat, ali nijednog trenutka nisu rekli da su ih njihove zemlje započele na teritoriji Ukrajine. Zbog toga tražimo od VTA, ATP i ITF da se pobrinu da igrači koji predstavljaju ove zemlje odgovore na sledeća pitanja: Da li podržavate invaziju Rusije i Bjelorusije na teritoriju Ukrajine zbog čega je izbio rat? Da li podržavate vojne aktivnosti Rusije i Belorusije u Ukrajini? Da li podržavate režim Putina i Lukašenka?

Mlada ukrajinska teniserka, inače 52. na VTA listi, direktno se obratila svim sportskim organizacijama.

- Zahtevamo da izbacite sve ruske i beloruske sportiste iz SVIH takmičenja, kao što je Vimbldon to već uradio. Dolazi vreme kada je ćutanje izdaja, a to vreme je sada - napisala je Kostjuk na svojim profilima na društvenim mrežama.

Ukoliko se ispostavi da je odlazak sa terena znak protesta protiv ruskih protivnica, pitanje je zašto je uopšte izlazila na teren pa isti napustila tek nakon ubedljivo izgubljenog prvog seta, umesto da bojkot pokaže neizlaskom na meč.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track