OVO JE POBEDA SRBA, KOLIKO I MOJA! Emotivna poruka Đokovića posle ULASKA U ISTORIJU: Gledao sam Rodžera i Rafu, sada je moj red
Foto: Profimedia

1.000 pobeda!

OVO JE POBEDA SRBA, KOLIKO I MOJA! Emotivna poruka Đokovića posle ULASKA U ISTORIJU: Gledao sam Rodžera i Rafu, sada je moj red

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, dobio je iznenađenje od organizatora mastersa u Rimu.

Novak je odigrao kvalitetan meč u polufinalu ovog turnira, pobedio je Kaspera Ruda u dva seta, a nakon meča je dobio čestitke i na poklon tortu sa brojem 1.000, odnosno brojem pobeda koje je ostvario u karijeri.

Potom se Đoković obratio publici na italijanskom jeziku, a potom je dao izjavu i na engleskom, kao i na srpskom jeziku.

- Igrao sam veoma dobro. Počeo sam fantastično. Onda sam malo usporio i nisam se tako dobro osećao na terenu. On je to iskoristio, a bilo je važno da završim set u 10. gemu. Mislim da sam igrao veoma dobro u prva i poslednja četiri gema - rekao je Đoković.

On je iskoristio priliku da se zahvali organizatorima i navijačima u Italiji, kao i svojim zemljacima, od kojih su neki čak bili svedoci ulaska u istoriju.

Đoković se ptiključio odabranom društvu i postao je peti teniser u istoriji sa takvim dostignućem. Pre njega 1.000 pobeda su ostvarili Džimi Konors, Ivan Lendl, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

- Hvala turniru i publici što su proslavili tih 1.000 pobeda. Gledao sam Rodžera i Rafu kako su slavili i jedva sam čekao ja to da uradim. Veoma sam privilegovan. Prošlo je puno vremena od mog prvog meča... Privilegovan sam i srećan. Ovo dugujem svim ljudima koji su bili uz mene svih ovih godina. Familija, narod... Naš narod širom sveta! Ovo je njihova pobeda koliko i moja.

Protivnik srpskom teniseru u borbi za trofej biće Stefanos Cicipas, peti teniser sveta koji je u svom polufinalnom duelu pobedio Aleksandera Zvereva.

Đoković se prisetio nekih prethodnih mečeva protiv Grka.

- Bilo je to finale Rolan Garosa... Još jedno finale protiv njega na jednom od najvećih turnira. U poslednjih par godina je među nekoliko najboljih igrača, posebno na šljaci. Očekujem težak meč. Igrali smo neke duge mečeve, pa mogu da očekujem veliku borbu, ali sam spreman za to - tvrdi Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track