MEMORIJALNI TURNIR U ČAST MILANA SREDANOVIĆA: Na stadionu u Kuli okupilo se 800 dece iz cele Srbije!
Foto: Privatna Arhiva

HAJDUK STVARA NOVE ASOVE

MEMORIJALNI TURNIR U ČAST MILANA SREDANOVIĆA: Na stadionu u Kuli okupilo se 800 dece iz cele Srbije!

Fudbal -

Tokom vikenda održava se pravi praznik sporta u Kuli. U toku je treći po redu Memorijalni turnir „Milan Sredanović“ i to na istoimenom stadionu u Kuli. U pitanju je turnir mlađih fudbalskih kategorija.

Ovaj turnir organizuje se u znak sećanja na sportsku legendu i nekadašnjeg golmana FK „Hajduk“ , a potom i istaknutog sportskog radnika po kome stadion i nosi ime. Milan Sredanović (1948-2016) rođen je u Nikšiću, bio je jedan od najboljih i najtalentovanijih golmana kluba iz Kule. To je čovek koji je celog sebe dao za ovaj klub. Po završetku fudbalske karijere radio je i kao trener u Hajduku, a bio je i direktor stadiona u periodu njegove izgradnje. U čast ovog velikog čoveka i sportskog radnika, koji je bio posvećen radu sa decom, od 2020. godine ustanovljen je godišnji turnir koji se sada već tradicionalno organizuje.

Saša Sredanović
foto: Privatna Arhiva

- Treći po redu Memorijalni turnir Milan Sredanović okupio je rekordan broj učesnika i to decu rođenu 2010, 2011, 2012 i 2013. godine. Na turniru je učešće uzelo 64 ekipe odnosno 800 dece što je maksimalni broj koji možemo da primimo. Prvi put je turnir internacionalnog karaktera, jer osim ekipa iz svih delova Srbije učestvuje i ekipa iz Teslića (Republika Srpska). Uz to na turniru učestvuje i 11 ekipa najboljih beogradskih škola fudbala - istakao je Željko Ačanski.

Saša Sredanović
foto: Privatna Arhiva

Organizaciju turnira pomaže pre svega porodica Sredanović. Milanova supruga Slavica, njegova deca Viktor i Jelena, koja je inače i u Upravnom odboru FK Hajduk, kao i ćerka njegovog rođenog brata Saša Sredanović, istaknuti sportski psiholog u FK Betis. Uz njih pokrovitelji turnira su i Sportski savez Srbije, Opština Kula i Srđan Joksović.

- Jako sam ponosna što turnir nosi ime mog strica Milana Sredanovića čoveka koji je ostavio veliki trag u svetu fudbala i koji je izuzetnu pažnju posvećivao deci i radu sa mlađim kategorijama. Iz tog razloga je turnir i posvećen mlađim fudbalskim kategorijama. Izuzetno sam srećna što turnir iz godine u godinu raste i što ima sve veći broj učesnika. Sigurna sam da će postati jedan od najprestižnijih turnira u Srbiji što nam je i cilj. Milan živi i ovim turnirom slavimo njegovo ime. Iako je u pitanju Memorijalni turnir nije nam cilj da gajimo sećanje na njega već je u njegovu čast, jer Milan živi i živeće zauvek u našim srcima. Veliku zahvalnost dugujem Željku Ačanskom i njegovoj supruzi za fantastičnu organizaciju i svemu što su uradili za ovaj turnir. Bez njihove pomoći turnir ne bi bio ovakav - istakla je za Kurir Saša Sredanović.

Saša Sredanović
foto: Privatna Arhiva

Dakle, počeo je pravi mali fudbalski spektakl u Kuli, gde se na terenu stadiona „Milan Sredanović“ takmiče nove mlade nade srpskog fudbala. Nema sumnje da će baš ovde biti otkriven neki novi veliki talenat.

Saša Sredanović
foto: Privatna Arhiva

Kurir sport/ Aleksandra Milošević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track