NOVAK PRIJAVLJEN ZA VIMBLDON: Na spisku i Rafael Nadal i još 4 srpska tenisera! Posle 23 godine nema Rodžera Federera (FOTO)
Foto: Profimedia

SPISAK ZA VIMBLDON

NOVAK PRIJAVLJEN ZA VIMBLDON: Na spisku i Rafael Nadal i još 4 srpska tenisera! Posle 23 godine nema Rodžera Federera (FOTO)

Tenis -

Organizatori Grend Slema u Londonu objavili su spisak učesnika na predstojećem Vimbldonu.

Srpski teniser Novak Đoković će na ovom takmičenju braniti samo trofej, a ne i bodove, jer je ATP zbog sankcije koje je Vimbldon uveo ruskim i beloruskim teniserima, kaznio ovaj turnir.

Na listi se nalazi i Rafael Nadal za kojeg su španski mediji spekulisali da verovatno neće učestvovati zbog problema sa povredama. Takođe, na spisku je i Aleksandar Zverev koji je u polufinalu Rolan Garosa doživeo stravičnu povredu, pa je i njegov nastup neizvestan.

Na jedinom Grend Slemu koji je igra na travi učešće su prijavili i Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Karlos Alkaras, Feliks Ože-Alijasim, Mateo Beretini i Kameron Nori...

Od srpskih tenisera učestvovaće i Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović.

Na spisku nema Rodžera Federera, što će biti prvi put posle 23 godine da propušta ovaj Grend slem.

Napominjemo, spisak nije konačan i podložan je promenama do početka takmičenja.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon
foto: Profimedia

Što se tiče dama, na spisku nema sestara Vilijams koje su trofej Vimbldona osvajale 12 puta, ali su zato tu finalistkinje ovogodišnjeg Rolan Garosa Iga Švjontek i Koko Gof.

(Kurir sport)

Bonus video:

02:19

Teniski ekspert Vuk Brajović o meču Đoković - Nadal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track