ZAŠTO JE IZOSTALA ĐOKOVIĆEVA ČESTITKA NADALU? Novak nije napisao NI REČ o trijumfu Španca na Rolan Garosu
Foto: Profimedia

VELIKA TROJKA

ZAŠTO JE IZOSTALA ĐOKOVIĆEVA ČESTITKA NADALU? Novak nije napisao NI REČ o trijumfu Španca na Rolan Garosu

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal je trijumfom u Parizu osvojio 14. trofej na Rolan garosu i ukupno 22. na gren-slem turnirima, po čemu je sada rekorder. Ljubitelji tenisa, međutim, zapazili su da Nadalu nijedan od dvojice najvećih rivala nije čestitao na uspehu putem društvenih mreža.

Đoković obično čestita na društvenim mrežama osvajačima gren slemova odmah posle finala, ali... Ovoga puta se to nije desilo.

Nadal je pričao na temu čestitke, ali one koju je dobio od Rodžera.

- Sa Rodžerom imam dobar odnos. Posle pobede mi je poslao poruku, čestitao mi je – otkrio je Španac.

"Kralj šljake“ je do trofeja na Rolan Garosu došao uprkos velikim problemima sa povredom stopala, zbog čega je primao injekcije. Ove nedelje će ići na poseban tretman, posle čega će znati hoće li moći da se bori za novi gren slem titulu na Vimbldonu.

- Sve je moguće. Očigledno je Novak u najboljoj poziciji da završi sa najvećim brojem gren slemova jer nema fizičkih problema i igra na spektakularnom nivou. Federer je van terena veoma dugo, a iako od njega uvek možemo da očekujemo nešto specijalno, teško je vratiti se, pogotovo kada imate 40 godina. Ali kao što sam rekao, rekord po broju gren slem titula me ne interesuje. Samo želim da se takmičim - rekao je španski teniser.

Nadal je prvi put u karijeri u istoj sezoni osvojio titule na Australijan openu i Rolan Garosu. Na pitanje da li bi mogao da dođe do „kalendaraskog slema“, španski teniser je odgovorio:

- Niko to nije uradio još od Roda Lejvera. Đoković je bio najbliži tome prošle godine. Ali više od osvajanja titula, voleo bih da igram na sva četiri gren slema - zaključio je Nadal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track