SUDIJA PROGLASIO KRAJ NA MEČ LOPTI! Potpuno NEVEROVATNO: Novakov dželat doživeo NAJBIZARNIJI poraz u istoriji tenisa
Foto: Profimedia

VIMBLDON

SUDIJA PROGLASIO KRAJ NA MEČ LOPTI! Potpuno NEVEROVATNO: Novakov dželat doživeo NAJBIZARNIJI poraz u istoriji tenisa

Tenis -

Na meču drugog kola Vimbldona između Jiržija Veselog i Alehandra Davidoviča Fokin viđen je neverovatan i bizaran kraj meča

Veseli je dobio prvi set, da bi Fokina preokrenuo i poveo sa 2:1, a zatim se Čeh vratio i izjednačio na 2:2, te odveo meč u odlučujući set.

Ušlo se u taj - brek petog seta i tu je došlo retko viđene situacije.

Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina, eliminisan je sa turnira kaznom sudije pri meč-lopti za njegovog protivnika Jiržija Veselog! Fokina je u tom trenutku udario loptu i poslao je na tribine, a sudija ga je kaznio oduzimanjem poena. I tu je bio kraj meča.

Alehandro Davidovič Fokina
foto: Profimedia

Španac je prethodno bio opomenut zbog psovanja i sudija je odlučio da se u ključnom momentu striktno pridrži pravila i da mu oduzme poen, a sa njim i šansu da proba da ostane na turniru.

Ni Fokini nije bilo u prvi mah jasno šta se dogodilo, prišao je i rukovao se sa rivalom, pa sudijom, a onda zatražio objašnjenje. Kada je zapravo shvatio šta se dogodilo, ostao je u šoku.

Španca je dobro zapamtio i najbolji srspski teniser Novak Đoković koga je Fokina savladao na nedavnom turniru u Monte Karlu

Definitivno meč o kom će se pričati još dugo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track