NOVAK NAKON HEROJSKOG PREOKRETA SLOMIO ITALIJANA: Đoković posle EPSKOG MEČA savladao Sinera i plasirao se u polufinale Vimbldona!
Foto: Profimedia

ČETVRTFINALE VIMBLDONA

NOVAK NAKON HEROJSKOG PREOKRETA SLOMIO ITALIJANA: Đoković posle EPSKOG MEČA savladao Sinera i plasirao se u polufinale Vimbldona!

Tenis -

Novak Đoković savladao je Italijana Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona sa 3:2 (5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2) u setovima.

Gledali smo fantastičan meč.

Branilac titule je do pobede protiv 13. tenisera sveta i plasmana u svoje u 11. vimbldonsko polufinale u karijeri stigao posle tri sata i 35 minuta igre.

Đoković je krenuo sjajno, poveo 3:0 i 4:1,i imao je brejk loptu za 5:1, ali je je potom načisto stao Siner je osvojio šest od sedam narednih gemova dobio set sa 5:7 i poveo sa 1:0 u setovima.

Sumrak Đokovića nastavio se i u drugom setu. Italijan pravi dva brejka u trećem i sedmom gemu i osvaja lagano set sa 2:6.

Potom sledi veliki povratak Novaka Đokovića.

Srspki as se stabilizovao i prvo počeo da osvaja gemove na svoj servis. Potom u četvrtom gemu trećeg seta, pravi brejk koji mu je bio dovoljan za 6:3 i smanjenje rezultata.

U četvrtom setu Novak je nastavio kao u transu. Sa dva brejka lagano je stigao do 4:0, a potom zadržao prednost za rutinskih 6:2

U petom setu Siner je pokušao da parira Novaku, ali Đojković pravi brejk već u trećem gemu. Novak je prednost uvećao novim brejkom, a potom rutinski završio meč sa 6:2

Đoković će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Britanca Norija i Belgijanca Gofana.

1 / 13 Foto: EPA/TOLGA AKMEN

Peti set:

6:2 - KRAJ, ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU!

5:2 - Novak igra, svoj najbollji tenis, fantastično se kreće i riternira iz nemogućih situacija, novi BREJK. Đoković servira za meč!

4:2 - Ne dozvoljava Novak Sineru da se vrati u meč

3:2 - Ne predaje Siner, lako osvaja svoj servis gem.

3:1 - Đoković uz nekoliko fantastičnih poteza potvrđuje brejk.

2:1 - Đoković pravi BREJK! Izdao je servis Sinera, a u dužim razmenama umorni Italijan ne može da parira Novaku. Đoković korača ka pobedi

1:1 - Đoković je izjednačio bez ikakvih problema odlično je servirao Novak.

0:1 - Siner je uspeo da dobije prvi gem u odlučujućem setu, iako je Novak dobio prvi poen

Novak Đoković
foto: Profimedia

Četvrti set:

6:2 - Idemo u peti set! Đoković se u potpunosti vratio i sad je u velikoj psihološkoj prednosti. Imao je malih problema Novak u ovom gemu, dozvolio je nakon 30:0, brejk loptu za Sinera. Potom su se oba igrača smenjivala na prednosti, ali je Đoković dobrim servisom ipak osvojio gem, a samim tim i set, 2:2

5:2 - Siner je malo povratio samopouzdanje, Novak će servirati za set.

5:1 - Đoković na korak od petog seta, bez problema uzima svoj servis gem.

4:1 - Siner prekida seriju Đokovića od 5 vezanih gemova. I dalje je Novak u velikoj prednosti.

4:0 - Đoković je neuzastavljiv u ovim momentima. Siner potpuno nemoćan.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:0 - Novak se potpuno vratio u meč. Novi brejk, nakon dugog gema, Đoković je sjajnim potezima slomio Italijana.

2:0 - Đoković lagano stiže do 40:0, potom Siner osvaja sjajan poen, ali Novak dobrim servisom potvrđuje brejk

1:0 - Novak pravi BREJK! Na krilima osvojenog trećeg seta, Srbin oduzima servis protivniku odmah na startu četvrtog. Koristi drugu brejk loptu. Sineru nije prijatno u ovom momentima

Novak Đoković
foto: Profimedia

Treći set:

6:3 - Kraj seta! Dobar set od početka do kraja za Novaka. Za razliku od prvog seta kada je imao veliku prednost, u trećem je uspeo da je sačuva. Odlično je igrao i vratio se u meč.

Pred njim je i dalje ozbiljan zadatak.

5:3 - Neprijatnih 0:30 je imao Siner, ali je uspeo da produži set i osvoji dugačak i naporan gem koji se igrao na razliku.

5:2 - Velika je razlika u igri Đokovića u ovim trenucima u poređenju sa onim što smo mogli da vidimo u drugom setu. Prošao je dropšot, a onda je petim asom na meču završio gem.

4:2 - Posle tri vezana gema koja su pripala srpskom teniseru, Siner je promenio svoj učinak u trećem setu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

4:1 - Uh, kakav je poen Đoković osvojio pri rezultatu 30:30! Lomio se gem, a Novak je pokrio svaki ugao terena da bi sprečio brejk loptu, a potom je lakim direktnim poenom potvrdio brejk.

3:1 - Brejk! Ovaj put Siner nije mogao da izbegne gubitak gema. Novak je zaigrao agresivno, stigao je do tri brejk lopte i napravio prvi korak ka povratku u meč.

2:1 - To je bilo potrebno, lak gem iako je Đoković izgubio prvi poen.

1:1 - Đoković se izborio za prvu brejk loptu još od sedmog gema u prvom setu, nažalost nije uspeo da na samom početku trećeg seta ozbiljnije uzdrma rivala. Odličnim drop-šot udarcem osvojio je Italijan poslednji poen u gemu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:0 - Po navici - Đoković osvaja prvi gem u setu, ali to ne menja činjenicu da se nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

Drugi set:

2:6 - Kraj seta! Siner ima ogromnih 2:0, a Novak pakleno težak zadatak u nastavku meča!

Odlično je servirao, nizao direktne poene i, još jednom, potpuno zasluženo osvojio set.

2:5 - Brejk! Novak je blizu katastrofe u četvrtfinalu Vimbldona. Siner će u narednom gemu servirati za osvajanje drugog seta i prednost rezultatom 2:0. Spasio je Đoković dve brejk lopte, ali je onda duplom servis greškom omogućio protivniku novu koju je njegov protivnik iskoristio.

2:4 - Šteta za gem u kojem je Đoković imao 30:30. U tom trenutku je odigrao loš dropšot kojim je omogućio lak viner rivalu, a Siner je to prihvatio oberučke.

2:3 - Za početak, bitno je da, što je lakše moguće, osvaja svoje servis gemove i dobro je što je jedan takav došao u ovom trenutku. Vremena za povratak u drugi set i te kako ima.

1:3 - Ništa ne deluje kako treba... Đoković je pao u prvom setu i ne može da se oporavi, dok sa druge strane Siner igra gotovo perfektno.

1:2 - Brejk! Ne može Đoković da zaustavi nalet protivnika koji igra neverovatno.

1:1 - Dva as udarca zaredom pomogla su Sineru da osvoji gem bez ijednog osvojenog poena.

Janik Siner
foto: Profimedia

1:0 - Kao i prvi set, drugi je počeo Novakovim servisom i gemom u njegovu korist.

Prvi set:

5:7 - Kraj seta! Siner je iznenadio sve, a najviše Novaka u prvom setu koji je zasluženo osvojio.

Đoković je bolje počeo meč, servisom je pravio razliku, stigao do 4:1, ali od tog trenutka 1:6 u gemovima u korist Italijana.

5:6 - Brejk! Siner će u sledećem gemu servirati za osvajanje prvog seta. Fantastično igra Italijan u završnici prvog dela igre. Problem za Novaka je očajan procvenat osvojenih poena na drugom servisu.

5:5 - Izdržao je pritisak Siner na 30:30, u trenutku kada je Novaku bilo potrebno da osvoji dva poena kako bi stigao i do gema. Osvojio je naredna dva poena i izjednačio u završnici seta.

5:4 - Naporan gem pripao je srpskom teniseru. Dokazuje Siner da nije zalutao u četvrtfinale i da nije slučajno pobedio Karlosa Alkaraza u prethodnoj rundi. Neočekivano protiv Đokovića osvaja i one najduže poene, stigao je do nove brejk lopte, ali je Novak kada je bilo najbitnije odigrao dovoljno dobro da izbegne ozbiljan problem.

4:4 - Publika sada uživa u kvalitetnom tenisu i glasno pozdravlja poene koje Siner osvaja, a Italijan je znatno podigao nivo svoje igre.

4:3 - Brejk! Italijan se vratio u set. Drugom duplom greškom je Đoković započeo gem koji je završen u korist Sinera. Iako je Novak osvojio 92 procenata poena na prvom servisu, pretrpeo je brejk.

Novak Đoković
foto: Profimedia

4:2 - Dugi su poeni, a uglavnom ih osvaja Đoković. Siner je napravio nekoliko grešaka kojima su prethodili dobri Novakovi udarci, Srbin je imao novu brejk loptu, ali ovaj put nije oduzeo servis gem protivniku koji se izvukao odličnim servisom.

4:1 - Prvi put je Siner bio blizu da zapreti Novaku, imao je 15:30, ali je od tog trenutka prvi nosilac vezao tri osvojena poena.

3:1 - Evo i prvog gema za Italijana.

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton i Princ Vilijam gledaju Novaka na centralnom terenu:

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: Profimedia

3:0 - Napravio je Srbin duplu servis grešku za 15:15, ali je lagano završio novi gem. Drugim asom na startu meča je potvrdio brejk.

2:0 - Brejk! Silno je Đoković ušao u ovaj meč! Siner je uspeo da spasi dve od tri vezane brejk lopte, ali od 0:40 nije bilo povratka.

1:0 - Meč je svojim servisom otvorio Novak i bio je izuzetno siguran. Protivniku nije prepustio nijedan poen.

Uoči meča:

Na prvi pogled, dvadesetogodišnji Janik Siner koji je postavljen za 10. nosioca na ovogodišnjem Vimbldonu, napravio je odličan posao za Đokovića.

Italijan je pobedio Karlosa Alkaraza koji se dokazao kao ozbiljan šljakaš, ali je i na turniru u Londonu igrao ozbiljan tenis. Mnogi su priželjkivali da mladog Španca danas vide na terenu protiv Novaka, ali Siner se pobrinuo da spreči njihov susret.

Međutim, pitanje je da li će prvom nosiocu biti lakše protiv današnjeg rivala u odnosu na ono što bi ga sačekalo da je na mestu Sinera bio Alkaraz.

Sten Vavrinka, Mikael Imer, Džon Izner, pa na kraju Alkaraz. Redom je Siner pobeđivao tenisere uglavnom iskusnije od sebe. Izgubio je na putu do četvrtfinala tri seta.

Sa druge strane, Đoković je u prvom kolu igrao protiv Sunvu Kvona, a pobedio je još Tanasija Kokinakisa, Miomira Kecmanovića i Tima van Rijthovena uz dva seta prepuštena rivalima.

Osvajač 20 grend slem titula je protiv današnjeg rivala igrao jednom do današnjeg duela, a njihov jedini dosadašnji duel završio se pobedom Đokovića na mastersu u Monte Karlu u dva seta.

Pobednik duela Đoković - Siner, u polufinalu će čekati boljeg iz meča David Gofan, Kameron Nori koji će se igrati kasnije u toku dana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track