ĐOKOVIĆ SE UZALUD ŽALIO: Direktorka Vimbldona odgovorila na Novakove kritike
Foto: AP

GREND SLEM U LONDONU

ĐOKOVIĆ SE UZALUD ŽALIO: Direktorka Vimbldona odgovorila na Novakove kritike

Tenis -

Direktorka Vimbldona Sali Bolton odgovorila je Novaku Đokoviću na komentar da bi voleo da mečevi u Londonu počinju malo ranije.

Đoković je izjavio da bi želeo da mečevi počinju ranije, kako bi se izbegle promene uslova u večernjim satima.

„Ako ste poslednji na rasporedu na Centralnom terenu vaš meč će se završiti pod krovom, a to menja uslove, utiče na stil igre, način kretanja na terenu. Podloga postaje klizavija, morate da vodite računa o svetlima. Kad se poslednji na Centralnom ili terenu broj jedan u većini slučajeva to postaje turnir u dvorani", poručio je Đoković i dodao:

"Smatram da bi se većina tenisera saglasila sa mnom, da bi želela da mečevima na Centralnom terenu kreću ranije", rekao je Đoković, a sada je dobio i odgovor.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Sali Bolton, direktorka turnira, brani tradiciju po mojoj mečevi na najvažnija dva terena počinju u 14.30.

"Realnost kada organizujete teniski događaj je da, kada počne dan, nemate pojma kada će se sve završiti. Mečevi su dugi, kratki, prilično je nepredvidljivo, a kada pogledamo raspoređivanje, razmišljamo kako će dan izgledati. Ipak, kad igrači iskorače na teren, nemamo kontrolu nad tim koliko će sve trajati", kaže Bolton.

Ona je priznala da je ove godine bilo iskakanja iz koloseka.

"Da, imali smo neke duge mečeve koji su se završavali kasno, razmišljamo o rasporedu, ali nije nam namera da sve pomeramo ka noćnoj sesiji, ne tražimo od igrača da igraju kasno. Na drugim slemovima igraju i znatno kasnije, to nije ništa neobično. Razumljivo je i da dobijamo odgovore od igrača u vezi iskustava koja imaju sa turnirom. Uzimamo sve u obzir kada pravimo dnevni plan. Nije bilo značajnih promena u rasporedu. Uvek ćemo slušati igrače i gledati šta najbolje možemo da uradimo", zaključila je direktorka Vimbldona.

Vimbldon
foto: AELTC/Ben Solomon

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track