ISPLAČI SE, BIĆE TI LAKŠE! Federer šampion u puštanju suza, čak i na svečanosti Vimbldona zaplakao! Emotivni i Rafa i Nole
Foto: Profimedia

London

ISPLAČI SE, BIĆE TI LAKŠE! Federer šampion u puštanju suza, čak i na svečanosti Vimbldona zaplakao! Emotivni i Rafa i Nole

Tenis -

Švajcarac se rasplakao na svečanoj ceremoniji

Rodžer Federer pridružio se paradi bivših šampiona Vimbldona u nedelju na centralnom terenu kako bi proslavio stogodišnjicu čuvenog izložbenog terena.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Švajcarac je održao emotivni govor pred gledaocima koji su ga stojeći pozdravili gromoglasnim aplauzom na Centralnom terenu.

Nije mogao Federer da zadrži suze, zaplakao je, ne obuzdavši emocije. Činio je to nekoliko puta na Vimbldonu, ali i na drugim grendslemovima pokazavši tako da je ipak čovek od prvi i mesa. Takav aplauz kakav je dobio u nedelju na Centralnom terenu Vimbldona nisu dobili ni Bjorn Borg, Venus Vilijams, Rod Lejver, Bili Džin King, Rafael Nadal ili Novak Ðoković, šampioni koji su stajali na terenu, piše "Njujork Tajms".

- Imao sam dovoljno sreće da igram mnogo mečeva na ovom terenu. Sjajno je biti ovde sa svim ostalim šampionima. Ovaj teren mi je doneo najveće pobede i najveće poraze - rekao je 40-ogodišnji teniser, a potom dodao:

- Ovde sam pokušavao da budem uspešan i da dobro predstavljam ovaj sport. Nadam se da ću moći da se vratim... Bar još jednom, posle čega je zastao kako bi obrisao suze.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Suze nisu skrivala ni druga dva velika teniska šampiona današnjice - Novak Đoković i Rafael Nadal. I jedan i drugi znali su da zaplaču poneseni emocijama posle velikih pobeda, ali i bolnih poraza.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Svi se dobro sećamo Novakovih suza posle ispadanja sa Olimpijskih igara ili poraza od Medvedeva u Njujorku, te Rafinih na US openu 2019. ili Australiji ove godine, kada je oba puta savladao ruskog tenisera.

Rodžer Federer osam puta je bio šampion Vimbldona - 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 i 2017. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track