KIRJOS SAZVAO VANREDNU KONFERENCIJU ZA MEDIJE: Nadam se da ću u finalu igrati protiv Novaka Đokovića
Foto: EPA/NEIL HALL, TOLGA AKMEN

Australijanac se oglasio

KIRJOS SAZVAO VANREDNU KONFERENCIJU ZA MEDIJE: Nadam se da ću u finalu igrati protiv Novaka Đokovića

Tenis -

Potpuno neočekivano, u 27. godini, Nik Kirjos je stigao do finala Vimbldona.

Australijski teniser je praktično bez borbe preskočio polufinale, pošto je Rafael Nadal odustao zbog povrede. To je bio razlog da Kirjos sazove vanrednu konferenciju za medije.

- Kao takmičar hteo sam da igram taj meč protiv Nadala. Želeo sam da vidim treće poglavlje mečeva protiv Nadal na Vimbldonu. Nadam se da će se oporaviti. Danas ću da radim duži trening da ostanem u formi. Moram da održim nivo adrenalina, moram u finale bez iskustva polufinala. Odmoriću se, imao sam šokantan san, bio sam uzbuđen i nervozan - rekao je Kirjos.

Kirjos je na ovogodišnjem Australijan openu igrao finale i osvojio ga u dublu sa Tanasi Kokinakisom. Kaže da mu to iskustvo mnogo znači pred prvo finale u singlu.

- Dubl u Australiji mi je pomogao da dođem do grend slem nivoa, pobedis meč i imaš jedan dan odmora i tako dve nedelje. Možeš da istražiš grad, imaš vremena za odmor, ranije u toku karijere nisam shvatao koliko su bitni dani odmora - istakako je Kirjos.

Pričao je i o potencijalnom finalnom duelu protiv Novaka Đokovića.

- Bilo je zanimljivo medijima i svima koji gledaju. Stao sam uz njega tokom drame na Australiji, tada sam zaslužio njegovo poštovanje. Dopisivali smo se svakodnevno i nadam se da ćemo igrati u finalu. Volim tenis, ali i volim da se takmičim, da igram protiv nekog, pobedio ili izgubio u finalu biću srećan. Nisam nikad mislio da ću sa 27 godina igrati u finalu - rekao je Kirjos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track